Zondag Derde Divisie: TOGB verliest onnodig op bezoek bij Hercules

In Utrecht heeft TOGB met 3-1 verloren van usv Hercules. Op echt gras kwamen de gasten voor de pauze via Tim Pieters op 1-0. De tweede helft was net begonnen toen Hercules andermaal scoorde via haar topscorer Tim Waterink. Na een uur voetballen scoorde Dean Zandbergen de aansluitingstreffer: 2-1. Het was Tim Pieters die met zijn tweede van de middag, tien minuten voor tijd de 3-1 eindstand liet aantekenen.

Tekst: Ron Fruining

TOGB werd vanaf het begin van de wedstrijd door de Utrechters onder druk gezet. De thuisploeg was op zoek naar eerherstel voor de eerder dit seizoen geleden nederlaag in Berkel en Rodenrijs. Trainer Van der Kooij zag zijn ploeg na achttien minuten de 1-0 binnenschieten. Na een klein half uur voetballen moest Vincent Verbond met een blessure naar de kant. Voor de routinier kwam Anthony Slierendrecht binnen de lijnen.

Met veel beweging en positiewisselingen creëerde de thuisploeg voor rust veel mogelijkheden, maar hield het de hoop van TOGB op een resultaat in leven door niet te scoren.

Belonen

In de rust greep de technische staf van TOGB in. Merick Heintjes en Guus Steerneman bleven achter in de kleedkamer en Jay Zandbergen, hij speelde sinds speelronde drie niet meer door een knieblessure, en Younes Assaih mochten TOGB richting geven. Dit lukte in de eerste minuut van het tweede bedrijf nog niet. Al na zestig tellen was het namelijk weer raak voor de gastheren. Op aangeven van Oussama Lahri kon clubtopscorer Tim Waterink raakschieten. Het was alweer de veertiende treffer van het seizoen voor Waterink: 2-0.

Aansluiting

TOGB gooide het vervolgens over een andere boeg. De in het oranje gestoken TOGB-formatie was na de 2-0 van Hercules, de ploeg die het initiatief pakte. Het leidde na een uur voetballen tot de aansluitingstreffer. Na prima doorzetten van aanvoerder Max le Fevre drukte Dean Zandbergen (foto) af. De pegel van Zandbergen plofte binnen en de aansluiting was een feit: 2-1. TOGB probeerde direct door te drukken en drukte de thuisploeg achteruit.

Strafschop?

Nadat Slierendrecht binnen de zestien werd gevloerd, claimde heel TOGB een strafschop. Leidsman Kaper vond het niets en liet doorspelen. De Berkelse formatie was in deze fase de bovenliggende partij en het leek een kwestie van tijd dat de gelijkmaker zou vallen.

De Hoge Land-bewoners vergaten zichzelf in deze fase te belonen en zagen Hercules vervolgens via Tim Pieters in de tachtigste minuut de 3-1 binnenschieten. Deze tik kwam TOGB niet meer te boven, waardoor de Berkelse formatie nog wacht op haar eerste overwinning in 2023. Positief was dat zowel Zandbergen als Assaih minuten konden maken, nadat beiden dit seizoen door blessures en andere keuzes van de technische staf, nog niet in actie konden komen.

TOGB zal volgende week tegen koploper ADO’20 eerherstel willen. De formatie van Mark Schuur zal er voor eigen publiek alles aan gaan doen om de punten in Berkel en Rodenrijs te houden. Makkelijk zal deze opgave niet zijn, maar onmogelijk is de doelstelling zeker niet.