Zaterdag 3B: Ruime zeges voor sc Monster en Verburch, Laakkwartier wint weer

De topploegen in 3B sloten hun duels af met een dikke overwinning. Sportclub Monster was een maatje te groot voor Schipluiden en Verburch had weinig genade met het zwakke sv Madestein. Lyra won het spannende duel met MVV’27. Laakkwartier nestelde zich goed in middenmoot na een winst op KMD.

Tekst: Roland van der Linden     |     Foto’s: Aad van der Knaap & Hans Wüstefeld

Schipluiden – Sportclub Monster

Koploper Sportclub Monster speelde een prima eerste helft tegen Schipluiden. Na een vroege treffer van Jurgen Warbout, was een hoofdrol weggelegd voor Jordy van Maanen. Met drie treffers op rij bracht hij de ploeg van trainer Marco Meijer op een 0-4 voorsprong. In de tweede helft deed Sportclub Monster het rustiger aan. Ondanks een aantal grote kansen was alleen Keke Stam in staat om het doel te vinden: 0-5.

sv Madestein – Verburch

Verburch schoof rode lantaarndrager sv Madestein eenvoudig aan de kant. Het duurde tot de twintigste minuut voordat de Poeldijkers wisten te scoren via Ference van den Berg, maar daarna ging het snel. Met twee treffers voltooide Van den Berg zijn zuivere hattrick, waarna Vince van der Knaap en Miquel van Dijk er nog voor rust 0-5 van maakten. Na de thee kon de Haagse ploeg wat terug doen door een treffer van Rashidi Gilkes. Na de 1-5 scoorde Verburch nog vier keer. Sander Lorsheyd, Miquel van Dijk, Vince van der Knaap en Tim van Luijk zorgden voor een dikke 1-9 overwinning.

MVV’27 – Lyra

Lyra had na vijf minuten spelen al een 0-1 voorsprong te pakken op de club uit Maasland. Op aangeven van Jesse Schelvis scoorde Roy van der Sar. Tien minuten later was het al 0-2. Nu was Robin Vijverberg de doelpuntenmaker. Een kwartier voor tijd werd het duel beslist. Marc den Toom werkte een voorzet van Robin Spreen het doel in: 0-3. MVV’27 kwam nog iets terug in het duel door een doelpunt van Jaco Buijnink, maar het bleef bij 1-3. (Foto’s: Hans Wüstefeld)

Duindorp sv – sv Houtwijk

Duindorp sv kreeg in de eerste tien minuten twee goede kansen, maar kon die niet verzilveren. Een bal van Clay Hoekstra eindigde op de lat. Beide teams kwamen in de eerste helft niet tot scoren en bereikten zodoende de rust met de brilstand op het bord. Ook in de tweede helft bleef het lang 0-0. Duindorp sv kon uiteindelijk het duel naar zich toe trekken. Fransesco Fens nam de enige treffer voor zijn rekening: 1-0.

Laakkwartier – KMD

Laakkwartier zet haar opmars op de ranglijst voort. Nu werd KMD aan de Jan van Beersstraat verslagen. De Haagse ploeg ging door een treffer van Timon Nunez met een 1-0 voorsprong de pauze in. In de tweede helft kwam de thuisploeg al vlot op een 2-0 voorsprong. In de 56e minuut schoot Jules Maring KMD weer in de wedstrijd door de 2-1 aan te tekenen. Na de 3-1 van Ephrim Afreye bepaalde Cyrus Haghighat de eindstand op 3-2. (Foto’s: Aad van der Knaap)

Zuid West DH – Te Werve

Te Werve boekte een verdiende overwinning op Zuid West DH. De Rijswijkers speelden in de eerste helft voortdurend met hoge druk, maar misten de kwaliteit voorin om al een hoge score neer te zetten. Door doelpunten van Faysal Amaziane (assist Ne-Shawn Morris) en Wasim Oufrighe ging Te Werve met een 2-0 voorsprong de rust in. In de tweede helft verdubbelden Ne-Shwan Morris en Ismael de score tot 0-4.