Vrouwen 3e klasse: Eenvoudige zeges voor SEP en FC ’s-Gravenzande

Voorschoten’97 won met klein verschil van FC Lisse en passeerde de tegenstander op de ranglijst. SEP won met fors verschil van Maasdijk en ook FC ’s-Gravenzande was een maatje te groot voor tegenstander Naaldwijk. Ariston’80 pakte een fraaie overwinning op DCV.

3e klasse C (zat)

Voorschoten’97 won door een treffer in de twintigste minuut met 1-0 van FC Lisse. Een mooie dieptepass van Linde Wiegeraad werd door Eva Vlak langs de keeper geschoten. In het duel werd veel strijd getoond, maar verder niet meer gescoord.

3e klasse D (zat)

Maasdijk hield tegen SEP in de eerste helft nog redelijk stand door bij balverlies helemaal in te zakken op de eigen helft en keek bij de thee tegen een 0-2 achterstand aan. Namens de Delftse vrouwen waren Babs Meijer en Nina de Letter trefzeker. Na de rust was er geen houden meer aan voor Maasdijk. SEP trof nog zes keer doel en won het duel met 0-8. Annemijn Kreffer, Nina de Letter (2x), Babs Meijer, Jerina Boer en Michelle Buitendijk namen de doelpunten voor hun rekening.

In een pittige streekderby met veel duels was Lyra Sportclub Monster de baas. De vrouwen van trainer Denver Wittenaar scoorden voor rust via Jessica Langerak, die een pass van Anouck van der Zwan binnen werkte. Uit een individuele actie schoot Dione van Loenen na de thee de 0-2 eindstand op het bord.

FC ’s-Gravenzande had een makkelijke middag tegen streekgenoot Naaldwijk. Na een 4-1 ruststand eindigde het duel in 7-2. Voor Naaldwijk waren Joy Vermaat en Isa Hoeks scherp in de afwerking. Namens de equipe van trainer Edwin Arndts (foto) scoorden Femke Sjoerdsma vier keer. Ook Romy van Velden (2x) en Anna Geskus konden de bal in de touwen werken.

sv Den Hoorn had het niet gemakkelijk in Katwijk. Tegen het vierde elftal van FC Rijnvogels boekte sv Den Hoorn een bescheiden 0-1 overwinning.

3e klasse D (zon)

Het tweede team van RKDEO had weinig in te brengen tegen lijstaanvoerder ESTO. In Bodegraven schoot de thuisploeg een half dozijn treffers binnen. RKDEO kon daar niets tegenoverstellen. Taurus kwam niet op voor het thuisduel tegen NOC Kralingen.

3e klasse E (zat)

Ariston’80 pakte een belangrijke overwinning op DCV. Al voor rust hadden de studentes drie treffers in het vijandelijke doel liggen. Lydia Mak opende de score waarna een hoekschop van Zoyla Barendse door Toke Camps werd ingekopt. Na de rust kwam DCV nog terug tot 1-3, maar Susanna Tdlohreg stelde de zege met twee treffers definitief veilig: 1-5. De Delftse club staat nu op een derde plaats, maar het gat met de nummer acht Overschie bedraagt maar drie punten.