Halve Maan Cup: Quick Steps schakelt na strafschoppen BMT uit

Op dinsdagavond werd er één duel gespeeld in de strijd om de Halve Maan Cup. BMT was gastheer voor Quick Steps. Na een 2-2 gelijke stand in de reguliere speeltijd bleek Quick steps vanaf elf meter net de betere ploeg.

BMT begon zwak aan het duel met foute passes en slordig spel, waardoor er weinig spektakel op het veld te zien was. Het gretige Quick Steps kwam dan ook terecht op een 0-1 voorsprong. Op aangeven van Jorden van ‘t Hart was Zakaria Aissaoui trefzeker. Nog voor de rust kon BMT op gelijke hoogte komen. Een vrije trap van ruim vijfentwintig meter afstand werd door Bayram Akyon raak geschoten: 1-1.

Vrije trap

In het gelijk opgaande duel wilden beide teams voor de winst gaan. BMT kon het doel als eerste vinden. Nu was het Muhammed Yildiz die een vrije trap in de touwen schoot: 2-1. Met een paar minuten te spelen trok Quick Steps, de ploeg van trainer Ronald Freen (foto), de stand toch weer gelijk. Nu speelde Van ’t Hart Yassin Ahraui aan, die voor een 2-2 eindstand zorgde. In de beslissende strafschoppenserie was Quick Steps met 2-4 de betere ploeg en bekert nu verder tegen KMD.