Oud-ADO-speler Danny Buijs op snuffelstage bij Feyenoord

Voormalig ADO Den Haag-speler Danny Buijs (foto) loopt deze week stage bij de technische staf van Feyenoord. Na zijn trainersloopbaan bij FC Groningen werd Buijs (40) in 2022 door de Belgische eersteklasser KV Mechelen aangetrokken als hoofdcoach.

De geboren Dordrechter hield het in het stadion Achter de Kazerne welgeteld twaalf duels, waaronder drie achtereenvolgende nederlagen, vol. Buijs kijkt deze week mee met de technische staf van Feyenoord onder leiding van hoofdcoach Arne Slot.

De voormalige centrale middenvelder heeft een verleden bij de Rotterdamse stadionclub en heeft er nooit een geheim van gemaakt ooit bij Feyenoord aan de slag te willen gaan als hoofdtrainer. Na zijn periode bij Feyenoord van 2006 tot 2009, kwam Buijs twee seizoenen uit voor ADO Den Haag waar hij uitgroeide tot een cultheld, voordat hij het naar Schotse Kilmarnock vertrok.

Na eerder werkzaam te zijn geweest bij Kozakken Boys, begon hij in 2018 bij ‘de trots van het noorden’, FC Groningen, waar hij in 2022 na een ruzie met de inmiddels ook bij FC Groningen vertrokken technisch directeur Marc-Jan Fledderus vertrok.

Lees verder