KNVB Beker: HBS bekert verder na nipte zege op Valken’68

De eerste helft van het bekerduel tussen HBS en Valken’68 bleef lang zonder hoogtepunten. Een treffer van HBS en een rode kaart voor de bezoekers waren de voornaamste wapenfeiten. Na de thee scoorden beide teams één keer en incasseerde Valken’68 een tweede rode prent.

In de eerste 25 minuten gebeurde er weinig tot niets in het bekerduel op Craeyenhout. HBS kreeg in de 25e minuut een goede kans maar de bal werd gered door doelman Joris van Harmelen. In de rebound werd de bal door Sammy Zandbergen met de hand uit het doel gehaald. De speler van Valken’68 kreeg rood en de strafschop werd door Niels van Pelt (foto) benut: 1-0. Vlak voor rust zag HBS-speler Berend Kaster nog een schot op de paal belanden en bleef de stand 1-0.

Ruimte

Tien minuten in de tweede helft kwam een schot van Luca van Leeuwen in het zijnet van de ploeg uit Valkenburg terecht. HBS kreeg alle ruimte om aan te vallen maar kon de tweede treffer niet produceren. Pas in de slotfase lukte het de thuisploeg om de voorsprong te verdubbelen. Berend Kaster nam de 2-0 voor zijn rekening,

Strafschop

Valken’68 kwam kort daarna toch terug in het duel. Uit een strafschop scoorde Huig van Duijn de 2-1 maar de doelpuntenmaker mocht even later ook met rood vertrekken. In de stand kwam geen verandering meer, waardoor HBS de 4e ronde van het bekertoernooi bereikte.