Zaterdag 4e klasse: Quintus pakt broodnodige punten, FC Zoetermeer langs Bolnes

In de 4e klasse C won Quintus het uitduel bij HPSV en kon drie belangrijke punten op het conto bijschrijven. FC Zoetermeer verstevigde haar vierde plaats met een overwinning op Bolnes.

Tekst: Roland van der Linden

4e klasse C

HPSV – Quintus

In het Zuiderpark greep Quintus de volle winst tegen HPSV. Na tien minuten spelen opende Dean van der Stap de score voor de ploeg uit Kwintsheul. Meer doelpunten bleven uit in de eerste helft. Ook in de tweede helft was Dean van der Stap trefzeker na tien minuten en kwam de stand op 0-2. Dit werd uiteindelijk ook de eindstand. Door de zege klom Quintus van de twaalfde naar de tiende plaats. Voor HPSV lijkt degradatie onafwendbaar.

4e klasse D

Bolnes – FC Zoetermeer

Gehinderd door een stevige wind vingen Bolnes en FC Zoetermeer aan met hun duel. De bezoekende equipe van trainer Leroy Vaes had voor rust meer balbezit en kreeg een flink aantal kansen. Akash Singh schoot de bal stijf in de hoek in de tweede minuut op aangeven van Roald Houterman (foto) de 0-1. Binnen het half uur was de score opgelopen naar 0-3. Uit een steekpass van Dennis Wareman kon Mathijs Kox alleen op de keeper af en faalde niet. Daarna was het Djamil el Messaoudi met een goede actie in de zestienmeter op aangeven van Emre Terlemis 0-3. Een fout in de defensie leidde in de 35e minuut tot een tegentreffer van Bolnes.

Fysiek

Na rust kwam Bolnes beter uit de kleedkamer en ging met meer fysiek spelen. Een onzeker FC Zoetermeer kreeg de 2-3 te verwerken. Een rode kaart na natrappen zorgde ervoor dat de thuisploeg met tien man kwam te staan. Ted Lieffering tekende vervolgens voor de bevrijdende 2-4 op aangeven van Djamil el Messaoudi. Volgens Bolnes was er sprake van buitenspel, maar de arbiter keurde de treffer goed. FC Zoetermeer kwam daarna niet meer in gevaar.

 

 

 

Lees verder