Zaterdag 3e klasse: DWO doet goede zaken, Laakkwartier klopt Zuid West DH

In 3A sloot DWO het duel, waarin nog maar één helft gespeeld hoefde te worden, af met een ruime zege en draait de Zoetermeerse club weer volop bovenin mee. Laakkwartier kende weinig genade met Zuid West DH en boekte een dikke overwinning.

Tekst: Roland van der Linden                 |     Foto’s: Alex Pronk

3e klasse A

DWO ving het uitduel aan bij hekkensluiter Van Nispen met nog 45 minuten op de klok en een 0-1 voorsprong op het scorebord. De equipe van trainer Dennis Olman begon scherp aan de tweede helft en kwam op een 0-2 voorsprong door een treffer van Calvin Urgert die een mooie pass van Nick Wijsman goed afrondde.

De score werd daarna nog verder opgevoerd door Nabile Benali die voor de 0-3 zorgde. Gino Bergwerff bepaalde uit een afstandsschot de eindstand op 0-4. Door de winst verkleinde DWO de achterstand op de koplopers Nieuwkoop en Aarlanderveen tot een punt.

3e klasse B

Laakkwartier had 35 minuten nodig om de score te openen tegen Zuid West DH. De bal werd uit een voorzet van Karam Boukhari door Timon Nunez in de kruising geschoten. Kort daarna dachten beide teams dat er een overtreding was begaan in het strafschopgebied van Zuid West DH. De arbiter besloot niet te fluiten en het duurde even voor beide ploegen dat beseften. Zuid West DH profiteerde van de verwarring en uit een lange bal kon Hamza el Mhamdi de bal onder de keeper door schieten. Nog voor rust werd het 2-1. Jelle Pearson stelde Timon Nunez in staat om zijn tweede treffer te scoren.

In de tweede helft ging het hard met de doelpunten. Binnen tien minuten was de score opgelopen naar 5-1. Karam Boukhari nam de eerste twee treffers voor zijn rekening en daarna gaf hij een voorzet waaruit uiteindelijk Jaimy Dusbaba kon scoren. Na een eigen doelpunt van Mohammed el Jabli kwam de 6-1 op het bord. Zuid West DH mocht in de74e minuut aanleggen voor een strafschop nadat Mohamed Bohaloua was neergelegd. Hamza el Mhamdi faalde niet van elf meter. In de blessuretijd had Aissam el Amrani het laatste woord: 7-2. Het duel bleef ondanks het grote krachtsverschil sportief, waardoor er ook geen kaarten werden uitgedeeld.

 

Lees verder