KNVB Beker: FC ’s-Gravenzande ronde verder na winst op RKDEO

In de derde ronde van de strijd om de KNVB-districtsbeker was het Nootdorpse RKDEO de tegenstander voor FC ’s-Gravenzande. Eerder was er winst met 9-0 tegen FC Maense en vervolgens werd Voorschoten’97 met 1-2 verslagen. RKDEO komt uit in de tweede klasse en wist in de eerste ronde met 2-4 te winnen van PPSC, de tweede ronde waren zij vrijgeloot. Op papier zou je mogen verwachten dat dit geen al te grote hindernis zou moeten zijn voor FC ’s-Gravenzande. Maar de praktijk kan soms wel eens anders zijn, zo is in het verleden al eens gebleken.

Tekst: Jan Hoogenraad       |     Foto’s: Sander de Hollander & Pieter Vermeer

Het werd uiteindelijk in een niet al te beste wedstrijd toch nog een ruime overwinning voor FC ’s-Gravenzande, maar het was lang wachten voordat het eerste doelpunt te noteren viel. De eerste twintig minuten kreeg FC ’s-Gravenzande diverse mogelijkheden de score te openen, maar sprong slordig om met de kansen, een probleem dat zich ook al in de laatste wedstrijden openbaarde. Al in de eerste minuut was het doelman Vince Kester die een inzet van Nick Ruigrok stopte en op een voorzet van Twan van Meerten werd de bal door de defensie van RKDEO tot hoekschop gekopt, voordat de aanvallers van de gastploeg gevaarlijk konden worden. (Foto’s hieronder: Sander de Hollander)

Nick Ruigrok stuurde vervolgens Twan van Meerten weg richting het vijandelijk doel, maar de RKDEO-doelman kreeg nog net zijn hand achter de bal. Na een schotje van Yordi Klepke, dat veel te zacht was en bovendien naast ging, was er nog een poging voor Tyler Mulder, maar die zag de bal over de lat achter gaan. Hierna stokte het wat met de aanvallende impulsen voor FC ’s-Gravenzande en was er een kans voor Olaf Kramer van de thuisploeg, maar doelman Edgar Leerdam redde prima. Ook Hidde Collee was kansrijk voor RKDEO, maar ook nu was het de FC ’s-Gravenzande-doelman die een achterstand voorkwam door de bal tot hoekschop te verwerken. (Foto’s onder: Sander de Hollander)

Na een afgekeurd buitenspeldoelpunt voor RKDEO weer twee mogelijkheden voor FC ’s-Gravenzande. Een schotje van Nick Ruigrok op aangeven van Tyler Mulder werd door de doelman gepakt en Mulder kon zelf ook nog een keer uithalen van zo’n twintig meter, maar de lat voorkwam een achterstand voor de thuisploeg. Kort voor rust nog een poging van RKDEO uit een vrije trap, maar Tommy Simonis schoot de bal over. (Foto’s onder: Sander de Hollander)

Over de hele tweede helft was FC ’s-Gravenzande wel de bovenliggende partij, maar dat wil niet zeggen dat RKDEO geen kansen kreeg. In een scrimmage voor het doel van Edgar Leerdam wist hij de bal op de doellijn te stoppen. Hierna weer wat kansen voor FC ’s-Gravenzande. Twee pogingen van Angelo Zwirs werden door Vince Kester gestopt en een vrije trap van Twan van Meerten kwam recht in de handen van de doelman. Op aangeven van Tyler Mulder was Yuri Westhoff nog kansrijk, maar schoot naast. Nadat FC ’s-Gravenzande nog een keer goed weg kwam toen invaller Irian Boeschoten een prima kans niet wist te verzilveren was het dan eindelijk aan de andere kant wel raak in de 76e minuut. Via Sil van Ooijen kwam de bal bij Casper Zwaanswijk, die met een schuiver de bal van twintig meter in de rechterhoek schoot: 0-1. (Foto’s hieronder: Pieter Vermeer)

Zes minuten later kwam de 0-2 stand op het scorebord toen Yuri Westhoff de bal goed voorgaf en Sil van Ooijen eenvoudig de bal kon binnentikken. Na een poging van RKDEO om wat terug te doen was het Edgar Leerdam die een inzet van Jacky Doorschodt stopte. In de laatste minuut van de officiële speeltijd werd het zelfs nog 0-3 toen Yuri Westhoff door het midden de bal afspeelde op Twan van Meerten die in het strafschopgebied tussen twee verdedigers met een lobje de bal over doelman Vince Kester lepelde. In blessuretijd nog een poging van RKDEO om de spreekwoordelijke ’eer’ te redden, maar Sam Ruinard schoot over. (Foto’s onder: Pieter Vermeer)

In een niet al te beste wedstrijd gaat FC ’s-Gravenzande wel door naar de volgende ronde in de strijd om de KNVB-districtsbeker, maar ongetwijfeld zal dat tegen een sterkere tegenstander zijn en zal er wel beter gespeeld moeten worden.