KNVB Beker: Avontuur ten einde voor DSO, sv Honselersdijk en sv Den Hoorn

Drie regioteams leden een nederlaag in de derde ronde van de strijd om de KNVB-districtsbeker. sv Honselersdijk moest zich gewonnen geven bij Zuidland en ook DSO was de mindere in een uitduel. Smitshoek bleek de betere ploeg. sv Den Hoorn boog na strafschoppen voor Spartaan’20.

Zuidland – sv Honselersdijk

In de eerste minuut kwam Zuidland na balverlies van de Westlanders al op 1-0, maar daarna kon Nick van der Kraan de stand weer gelijktrekken. De thuisploeg kon opnieuw een voorsprong nemen in het duel, maar weer was sv Honselersdijk in staat om langszij te komen. Nu trof Luke Groeneboom doel. Met de 2-2 op het bord werd de rust bereikt.

In de tweede helft kregen de bezoekers diverse kansen, maar die werden niet goed uitgespeeld. Zuidland dat één van de topploegen in de 2e klasse G is, profiteerde en schoot de winnende 3-2 binnen.

Spartaan’20 – sv Den Hoorn

Trainer John Hage (foto) zag dat zijn team de betere ploeg was op bezoek in Rotterdam maar sv Den Hoorn kon dit niet omzetten in doelpunten. Spartaan’20 opende in de eerste helft de score uit een strafschop en hield deze voorsprong vast tot aan de rust. In de tweede helft kon sv Den Hoorn pas vlak voor tijd de gelijkmaker produceren. Denzel dos Santos nam de treffer voor zijn rekening.

Strafschoppen moesten de beslissing brengen en daarin bleken de Rotterdammers nipt de betere ploeg met 4-3 en was het bekertoernooi voorbij voor sv Den Hoorn.

Smitshoek – DSO

Ook DSO kon geen potten breken in het bekertoernooi. Het uitduel bij Smitshoek werd door de formatie van trainer Bert de Best met 3-0 verloren.