KNVB Beker: Forum Sport verder na strafschoppenreeks tegen sv Nootdorp

Na de ruime 5-0 overwinning in de competitie vorige week troffen beide clubs elkaar nu weer in de strijd om de KNVB-districtsbeker. Groot verschil met vorige week was de opstelling aan sv Nootdorp-zijde, waar drie spelers weer terug waren na een schorsing.

Tekst: Jean Nederlof         |     Foto’s: Franca Dobbe

Dit zou de wedstrijd spannender moeten maken, al leek dat in het begin niet zo. Forum Sport begon heel sterk aan de wedstrijd en stond na tien minuten al met 2-0 voor. Eerst kon Martijn Brummer in de vijfde minuut namens Forum Sport binnenkoppen, nadat een hard schot van Jacco Scholten via de lat terugkwam in het veld. Een paar minuten later schoot Pjer Bom de 2-0 achter doelman Casper Catsburg.

En Forum Sport kreeg nog een paar grote kansen op 3-0, voordat sv Nootdorp wat terug kon doen. Eerst moest doelman Bas Tanis handelend optreden bij een afstandsschot van sv Nootdorp en vlak daarna in de 23e minuut haalde Kai Vols een bal van de doellijn. In de 24e minuut kwam sv Nootdorp op 2-1 door een doelpunt van Joshua Steenvoorden. Een hoge voorzet van de rechterkant werd door de wind gepakt, waardoor doelman Tanis, die toch vrij lang is, wat centimeters te kort kwam om de bal te plukken.

Na rust was sv Nootdorp wat sterker dan Forum Sport. De Voorburgers speelden wat minder geconcentreerd en dat resulteerde in veel misverstanden en slordige passes. Ook twee blessures. Martijn Brummer en Giovanni Qureshi moesten beiden de wedstrijd staken door een hamstringblessure. Gijs Hebing en Emmanuel Addal waren hun vervangers. sv Nootdorp kwam in de 64e minuut op 2-2, opnieuw door Joshua Steenvoorden, die een terugkaatsende bal hard in de verre hoek schoot.

Beide ploegen speelden voor de winst, maar de vele kansen over en weer werden niet benut. In de 83e minuut was Edoardo Saurwalt wel heel dicht bij een doelpunt. Zijn schot kwam via de paal terug in het veld, waarop hij opnieuw kon aanleggen. Maar doelman Casper Catsburg stond op de juiste plek. Het bleef dus 2-2. Maar bij bekerwedstrijden in de knock-outfase moet er een winnaar zijn. Penalty’s moesten de beslissing brengen. Zowel Forum Sport als sv Nootdorp schoten de penalty’s goed binnen. Pas de achtste strafschop van sv Nootdorp werd door doelman Bas Tanis gestopt. Justin van Otterloo wist de achtste strafschop van Forum Sport onder luid gejuich van de eigen aanhang binnen te schieten. Forum Sport gaat zodoende verder in de bekerstrijd.

De eerstkomende competitieronde is op 4 maart. Forum Sport speelt thuis tegen UVS en sv Nootdorp gaat op bezoek bij sv Honselersdijk.

(Klik HIER voor meer foto’s van Forum Sport – sv Nootdorp)