Halve Maan Cup: Te Werve eerste kwartfinalist na zege op sv Houtwijk

In het vooruitgeschoven duel tussen sv Houtwijk en Te Werve gingen de teams met een 1-1 stand de rust in. Na de thee hadden de Rijswijkse bezoekers de overhand en sleepten een 1-3 overwinning uit het vuur. Te Werve plaatste zich als eerste ploeg voor de kwartfinale van het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Halve Maan Cup.

Tekst | Roland van der Linden             |   Foto’s: Sandra Bol

In een leuk duel had Te Werve in de eerste helft maar elf spelers tot haar beschikking omdat het tweede voor de beker moest aantreden. De Rijswijkers kwamen op Sportpark Rijnveld op een 0-1 voorsprong. Een voorzet van Faysal Amaziane werd door Ismael Benamouch ingeschoten. Niet goed doordekken aan de kant van Te Werve leverde sv Houtwijk de gelijkmaker op dankzij Samir Ben Omar.

In het tweede bedrijf bracht trainer Huib van Oostrom Soede drie spelers in die een volledige wedstrijd met het tweede achter de rug hadden. Dit bleek een gouden greep. De ingebrachte spelers maakten het verschil in het duel. Te Werve had de overhand en trok het duel naar zich toe. Amaziane tekende voor de 2-1 en vervolgens scoorde Souhail el Bojadinni uit een voorzet van Geraldo Reijntjes de 3-1. Doelman Dimitri Hermans pakte daarna nog een strafschop, ook hij had al gekeept in het tweede.

Te Werve bekert nu verder tegen de winnaar van DWO tegen BSC’68. Dat duel wordt gespeeld op dinsdag 28 februari.