Zaalvoetbal: FC Westland verliest ook van OACN Boys

Afgelopen vrijdag gingen de zaalvoetballers van FC Westland op bezoek bij de nummer laatst OACN Boys uit Spijkenisse. De Westlanders wilden na de drie punten twee weken geleden tegen het Vennewater een groter gat slaan met OACN Boys, dat met drie punten minder rode lantaarndrager was. Echter speelde FC Westland zonder enige beleving en de wil om te winnen en moest na een 3-0 achterstand bij rust, sporthal De Akkers met een 5-1 nederlaag verlaten.

Tekst: Peter Botman         |     Foto: Ruud Vermeer

FC Westland kwam door drie persoonlijke fouten met 3-0 achter. Daarnaast ontbrak het ook aan creativiteit en echte vechtlust. De ploeg uit Spijkenisse straalde uit dat het de laatste strohalm wilde aangrijpen om ook volgend jaar in de Eerste Divisie aan te treden. OACN-keeper Dennis Vermeer had meervoudig antwoord op kansen van James Dhanai, Faical Amheye en Mo Mouchih. In de tweede helft kwam FC Westland steeds beter in de wedstrijd en wist Hakim Habibi (foto) de 3-1 binnen te schieten.

Handsbal

Terwijl de Westlandse ploeg hierna aanzette werd een handsbal door een OACN-verdediger voor eigen doel niet gezien door de scheidsrechters. De ploeg uit Spijkenisse profiteerde hier optimaal van door in de counter de 4-1 binnen te schieten. OACN Boys bepaalde in de slotfase de eindstand op 5-1 en weet daardoor op de ranglijst naast FC Westland te kruipen. Duidelijk is voor coach Naïm El Yousfi, die onlangs is toegevoegd aan de staf naast speler/coach James Dhanai, dat er een hoop moet veranderen wil de Westlandse ploeg volgend jaar opnieuw op het één na hoogste niveau van Nederland aantreden. De eerste kans daarvoor is vrijdag 3 maart, dan speelt FC Westland thuis tegen VIOS’79. De Westlanders treden dan aan om 21.30 in sporthal Hoge Veld in Den Haag.