Oud-ADO speler Lance Duijvestein fit genoeg om zijn statistieken op te krikken

,,Ik voel mij hartstikke fit”, aldus oud-ADO Den Haag-speler Lance Duijvestein (foto) afgelopen vrijdag na afloop van de wedstrijd van zijn club Almere City tegen Helmond Sport. De aanvallende middenvelder speelde vrijdag zijn tweede volledige wedstrijd na zijn in december opgelopen blessure, breuk in zijn voet, uitgerekend in de thuiswedstrijd tegen zijn oude club, toen er iemand op zijn voet ging staan.

Tekst: Peter Petit

Het resultaat was zijn eerste blessure sinds jaren, maar ondanks de heftige pijn dacht Duijvestein er geen moment aan zich te laten vervangen met uiteindelijk een doelpunt en assist als resultaat, in deze door Almere City met 4-1 gewonnen wedstrijd.

Statistieken

Voor de camera van de website van Almere City, de verrassende nummer drie op de KKD-ranglijst, vertelde de geboren Wateringer zich te realiseren dat zijn rapportcijfers er vorig seizoen rond deze tijd beter uitzagen dan zijn huidige statistieken (5 goals, 3 assists), maar dat hij wel het idee heeft zich op andere vlakken te hebben verbeterd. En ja, Lance Duijvestein is zeker van plan zijn huidige statistieken op te krikken zodat hij nog in de buurt komt van de eindscore van afgelopen seizoen, 12 goals en 10 assists.

Blessure

,,Ik heb de tijd genomen om niet te snel terug te keren na mijn blessure”, aldus Duijvestein. ,,Ik heb beide wedstrijden, tegen FC Eindhoven en Helmond Sport, geen moment het gevoel gehad dat ik te snel ben teruggekomen, dat was ook goed te zien, in beide duels heb ik de volle negentig minuten uit kunnen spelen, dus wat dat betreft zit het wel goed”, aldus Duijvestein die het bij de dit seizoen zo verrassend goed voor de dag komende polderploeg samen met spits Jeredy Hilterman is uitgegroeid  tot de belangrijkste pijler. Begonnen bij VELO doorliep hij bij ADO de jeugdteams van O17, O19 en O21, afgewisseld met één seizoen bij Jong NEC. Na één jaar Helmond Sport verkaste hij in 2021 naar Almere City FC.

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder