Eljero Elia zet definitief streep onder actieve voetballoopbaan

Eljero Elia (foto) speelde al niet meer na zijn blessure bij ADO Den Haag vorig seizoen, maar heeft nu ook officieel laten weten, dat er een einde is gekomen aan zijn actieve voetballoopbaan. De 36-jarige Hagenaar maakte dat afgelopen zondag bij ESPN bekend.

Elia heeft het voetballen inmiddels verruild voor padellen. ,,Ik ben met voetbalpensioen.” Om officieel zijn afscheid aan te kondigen, daar heeft hij nog niet de gelegenheid toe gehad. ,,Dit is het moment dat heel Nederland weet dat ik gestopt ben met voetballen. Hoe het voelt? In mijn hoofd was ik al lang klaar. Ik vond het de laatste jaren niet meer leuk”, aldus Elia in de Voetbalkantine van ESPN.

Utrecht

Langzaamaan verloor Elia de liefde voor de voetbalsport. ,,Bij Utrecht heb ik alleen maar niet leuke momenten meegemaakt. Dochter ziek, begin van de coronacrisis, geen zin meer om naar voetbal te gaan, afstanden te rijden. En de trainer werd ontslagen. De nieuwe trainer ging me behandelen als een klein kind. Ik wil niet natrappen, maar zo voelde het voor mij.”

ADO Den Haag

Elia maakte in 2005 bij ADO Den Haag zijn debuut. Daarna speelde hij bij FC Twente, Hamburger SV, Juventus, Werder Bremen, Southampton, Feyenoord, Başakşehir, FC Utrecht om tenslotte te eindigen bij wederom ADO Den Haag. Het einde kwam echter eerder door een fikse blessure. Eljero Elia droeg dertig keer het shirt van Oranje.

Lees verder