Sir Winston Cup: RKDEO eervol ten onder tegen Voorschoten’97

In de achtste finale van het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup hield eersteklasser Voorschoten’97 de winst op sportpark Adegeest tegen het in de competitie één klasse lager uitkomende RKDEO. De Nootdorpers moesten met 3-1 buigen.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

RKDEO kwam wel goed uit de startblokken, want de eerste kans na slechts één minuut spelen was voor de ploeg van trainer Wesley Epskamp. Olaf Kramer zag echter zijn schot tegen de lat belanden. In de achtste minuut weer een mogelijkheid voor de bezoekers, maar Irian Boeschoten vond de Voorschotense doelman Alessandro Kwant op zijn weg.

Met negentien minuten op de klok was het eerste wapenfeit van de gastheren te noteren. Thom Wijnalda schoot vanaf de rand van het strafschopgebied net naast. Aan de andere kant zag Jack Doorschodt even later de bal uit zijn schot vanaf de hoek van de zestien net over de kruising verdwijnen. Na een half uur veroverde Olaf Kramer op het middenveld de bal, ging richting het doel van Voorschoten’97, maar zijn inzet verdween voor RKDEO aan de verkeerde kant van de paal.

Vlak daarna nam de thuisploeg dan toch de leiding via Thom Wijnalda, die diagonaal raak schoot: 1-0. RKDEO was zes minuten voor rust nog dicht bij de gelijkmaker. Op aangeven van Kramer kreeg Hozan Hussaini op de rand van het strafschopgebied de bal  en schoot na wat kap-en draaiwerk de bal recht in handen van doelman Kwant.

Na de pauze was RKDEO al snel dicht bij de gelijkmaker, maar na een voorzet van Youni de Bruin, schoot Irian Boeschoten de bal net over het vijandelijke doel. Wat RKDEO niet lukte, ging Voorschoten’97 beter af. Nog voordat er een kwartier was gespeeld in de tweede helft schoot Marc van der Voorst in de rebound raak: 2-0. RKDEO had snel het antwoord klaar en kwam binnen een minuut weer terug in de wedstrijd. Uit een voorzet van Youni de Bruin, nam Tommy Simonis de bal ineens op de pantoffel en zag de bal met een boog in het doel verdwijnen: 2-1.

Halverwege de tweede helft leek Jim van der Krogt het duel te beslissen, maar zijn kopbal werd knap door RKDEO-doelman Vince Kester onder de lat vandaan gehaald. Vijf minuten later had doelman Kester ook een redding in huis op een schot van afstand van Mo Maatoug. Na een half uur viel het doel voor RKDEO. Bij een duel tussen Thom Wijnalda en doelman Vince Kester, wist de spits van Voorschoten’97 toch in te schieten, maar de bal raakte de paal, waarna Ron de Roode er als de kippen bij was, om in de rebound alsnog binnen te tikken: 3-1.

RKDEO probeerde daarna nog terug te komen, maar een inzet van Irian Boeschoten ging over het doel en een vlammend schot van Tommy Simonis werd door de doelman tot hoekschop verwerkt. Het bleef dus bij die 3-1 stand. Voor RKDEO zit het toernooi erop, Voorschoten’97 gaat verder!