Oefenvoetbal: Maasdijk schakelt sv Honselersdijk uit, SVC’08 klopt sc Monster

Voor de Westland Cup zorgde Maasdijk voor een daverende verrassing door sv Honselersdijk te verslaan. In een oefenduel was SVC’08 Sportclub Monster maar net de baas. Laakkwartier bond ODB aan de zegekar en in Poeldijk won Verburch van SEP.

Tekst: Roland van der Linden          |       Foto’s: Noud Elbers

Maasdijk – sv Honselersdijk (Westland Cup)

Maasdijk leverde een opvallende prestatie door eersteklasser sv Honselersdijk pootje te lichten in de Flynth Westland Cup. De mannen van trainer Dennis van den Steen zagen de tegenstander veel kansen missen en waren zelf effectief voor het doel. Door een goal van Roy Bruinen en eigen doelpunt van sv Honselersdijk kwam een 2-1 overwinning tot stand. Steyn de Bruijn had de ploeg van trainer André Lourens nog wel op een 0-1 voorsprong gezet.

SVC’08 – sc Monster

SVC’08 had na zeventien minuten al een 2-0 voorsprong te pakken op derdeklasser Sportclub Monster. Bart Markering en Patrick Bos scoorden voor de thuisploeg. De Westlanders hadden het lastig om in het strafschopgebied van de tegenstander te komen en kregen pas in de 33e minuut hun eerste kans via Thijmen van der Arend. Aan het eind van de eerste helft werd het spel van Sportclub Monster beter en dit resulteerde na tien minuten in de tweede helft in de 2-1 van Vince Franken. Kansen op de gelijkmaker waren er nog, maar de stand bleef 2-1.

Laakkwartier – ODB

Op eigen veld bleef Laakkwartier aan de goede kant van de score tegen ODB. Door treffers van Timon Nunez, Kai Muutsers en Lorenzo Bos kwam een 3-1 overwinning op het scorebord te staan na een 1-1 ruststand. Namens ODB was Cristiaan Cruz trefzeker.

Verburch – SEP

SEP nam in het uitduel bij Verburch de leiding in de eerste helft door een doelpunt van Marco van Blitterswijk. In de tweede helft konden de Poeldijkers de achterstand ongedaan maken en naar een 4-1 overwinning weglopen. Miquel van Dijk, Yarno Houtenbos, Tim van Luijk en Riley van Hees scoorden de doelpunten van Verburch.

REMO – WIK O23

Op Sportpark de Verademing nam REMO het op tegen het O23-team van WIK. De toeschouwers kregen maar liefs tien treffers voorgeschoteld. In het duel, waarin beide teams aanvallend speelden, was het spel niet altijd even fraai. Abdelghani, Kenneth Asporaat en Naser Melnyk (3x) schoten met scherp voor REMO. Namens WIK O23 waren Jamal Turan (2x) en Rasim Gunes (3x) de schutters.

Westlandia O21 – Excelsior Rotterdam O21

Westlandia O21 speelde een prima duel tegen Excelsior Rotterdam O21 en kwam een 1-1 gelijkspel overeen. In de tweede helft was er veel strijd en kansen aan beide kanten. Jayden Luyten scoorde namens de Naaldwijkers.