Sir Winston Cup: HBS schakelt VELO uit na strafschoppen

In de achtste finale van het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup trad VELO, de nummer drie in de eerste klasse, aan tegen HBS, de trotse koploper in de Vierde Divisie.

Tekst: Louis de Letter

HBS ging fel van start en kreeg in de tiende minuut al een grote kans om op voorsprong te komen, maar de inzet van Thomas van Waesberge strandde op de lat. VELO zocht met goed voetbal ook de aanval, maar het juiste vizier ontbrak. In het laatste kwartier nog enkele kansen voor de Kraaien, maar schoten van Ilias Kariouh en Luca van Leeuwen gingen naast of over het doel. Ian Baggerman zorgde bijna voor de voorsprong voor VELO, maar zijn tikkie terug ging net naast zijn eigen doel.

Uitbraken

In de tweede helft weer een fel startend HBS, maar VELO ‘hield braaf stand’. De aanvallen van HBS werden goed opgevangen door de VELO-defensie met doelman Jari Puister (foto) ook nog als betrouwbare sluitpost. VELO was met snelle uitbraken gevaarlijk, maar kansen van Joey Kouters en Roderick Meinema werden niet omgezet in doelpunten. Zo bleef het na negentig minuten voetbal 0-0.

Strafschoppen

Via strafschoppen moest dus de beslissing vallen wie er doorgaat naar de volgende ronde. Bij de vijfde strafschop zou dat VELO kunnen zijn, maar die werd gestopt door HBS-doelman Delano Kortstam. Uiteindelijk waren de gastheren toch met 6-5 de gelukkige winnaar van de strafschoppenserie en gaan dus verder in het toernooi.

Zaterdag aanstaande begint VELO met een 2-0 voorsprong aan de resterende 45 minuten van de gestaakte wedstrijd competitiewedstrijd in de eerste klasse B tegen Valken’68 en gaat HBS zondag op bezoek bij Purmersteijn, de nummer drie op de ranglijst.