Trainer Rudy Wetzel vertrekt al na één jaar bij Unitas’59

De van oorsprong Haagse trainer Rudy Wetzel (foto) vertrekt aan het eind van dit seizoen bij zondag derdeklasser Unitas’59 uit Eindhoven. Wetzel (67), naast hoofdcoach ook hoofd opleidingen, vertrekt na een eenjarig verblijf bij de club.

Tekst: Peter Petit

Unitas’59 is een club met 1400 leden, de grootste voetbalvereniging van Eindhoven en omstreken, destijds opgericht in de Philipswijk. Rudy Wetzel, broer van HVV-trainer André, heeft van het bestuur van Unitas’59 nog wel de opdracht meegekregen te zorgen voor klassenbehoud van de selectie.

Lijfsbehoud

Momenteel staat Unitas’59 negende op de tabel en is het allesbehalve zeker van lijfsbehoud. Wetzel woont inmiddels alweer vele jaren in Eindhoven, na in het profvoetbal werkzaam te zijn geweest bij onder andere Vitesse, FC Utrecht, PSV en ADO. Rudy Wetzel maakte op 15-jarige leeftijd zijn debuut in het eerste team van VCS, waarin ook broer André uitkwam. De in Soerabaja (Indonesië) geboren Wetzel was vóór Unitas’59 actief als hoofdtrainer bij Rust Roest, de enige zaterdag amateurvereniging in de regio Zuid Oost Brabant en de studentenvoetbalvereniging Pusphaira.

Lees verder