Oefenvoetbal: ADO Den Haag O21 op valreep langs Die Haghe

Op het kunstgrasveld van Die Haghe werd dan eindelijk de oefenwedstrijd tegen ADO Den Haag O21 gespeeld. De wedstrijd werd dit seizoen al tweemaal eerder afgelast.

Tekst: Glenn Duijzer

Opvallende naam in de verdediging van ADO Den Haag O21 was die van Michael Mulder (foto). De centrale verdediger was de eerste helft van dit seizoen verhuurd aan het Belgische SK Beveren, maar is daar nooit één minuut in actie gekomen in een officiële wedstrijd.

Mulder kwam in Tiel wel in actie tijdens de oefenwedstrijd van ADO Den Haag tegen SK Beveren, maar daar bleef het bij. Twee dagen voor zijn eerste competitiewedstrijd raakte hij zwaar geblesseerd en toen zijn rentree nabij was, raakte de 22-jarige verdediger in een wedstrijd van Jong Beveren wederom geblesseerd.

Sterker

ADO Den Haag O21 stond deze wedstrijd onder leiding van trainer Ronald Samson. Giovanni Franken zit in de afrondende fase van zijn opleiding tot coach betaald voetbal en was daarom afwezig omdat hij in Zeist zat.

De thuisploeg, onder leiding van oud-ADO Den Haag-speler Marcel Koning, begon sterker aan de wedstrijd maar gaandeweg werden de geel-groenen toch sterker. Juist op het moment dat de wedstrijd zich geheel afspeelde op de helft van de thuisploeg, was daar een moment van onoplettendheid in de Haagse verdediging. Noah Abid strafte dit genadeloos af en bracht de thuisploeg op een 1-0 voorsprong.

Haags Kwartiertje

Na de rust kwam Die Haghe zelfs op een 2-0 voorsprong en behield deze voorsprong tot het Haags Kwartiertje. Negen minuten voor tijd bracht Abdel Belarbi de stand op 2-1. Drie minuten later was het Onur Demir die de gelijkmaker scoorde: 2-2. In de laatste minuut besliste invaller Elljah Velland  de wedstrijd in het voordeel van ADO Den Haag O21: 2-3.