Nathan Aké speelt met Manchester City gelijk bij RB Leipzig

Nathan Aké (foto) startte bij Manchester City, de ploeg van coach Pep Guardiola, in de basis in het Champions League-duel uit tegen RB Leipzig. Een onverdeeld succes werd de ontmoeting niet voor de Engelsen. Het werd 1-1.

En dat betekent dat Manchester City nog volop aan de bak zal moeten in de thuiswedstrijd, die voor 14 maart op het programma staat, om zich te plaatsen voor de kwartfinale. De Engelsen hadden voor rust de mogelijkheid om afstand te nemen van de Duitsers, maar verzuimden dat. Manchester City kwam niet verder dan een treffer van Riyad Mahrez, die doelman Janis Blaswich (ex-goalie van sc Heracles) kansloos liet: 0-1.

Na rust, diep in de tweede helft, ging Ederson, de Braziliaanse doelman van City, bij een voorzet vanaf de linkerflank in de fout en kon Josko Gvardiol vrij inkoppen in de zeventigste minuut. De wedstrijd stond onder leiding van de Nederlandse arbiter Serdar Gözübüyük.

(Foto: Orange Pictures)