Warming-up 4e Divisie (zo): Ekrem Kahya (HBS): ,,Wedstrijd belangrijk, niet bepalend”

HBS is nog steeds koploper, maar de concurrenten hijgen in de nek bij de ploeg van trainer Ekrem Kahya (foto). Komende zondag moeten de Kraaien weer een aanval op de koppositie af zien te laan, want de Hagenaars gaan op bezoek bij concurrent Purmersteijn.

Tekst: Ton Beije

HBS was ook vorig weekend vrij van competitieverplichtingen, maar het waren toch twee intensieve weken voor de ploeg. Trainer Ekrem Kahya: ,,We hebben eigenlijk niet zo heel veel rust gehad, maar twee heel goede wedstrijden gespeeld. Vorige week donderdag voor de districtsbeker tegen Valken’68 en afgelopen dinsdag voor het Haaglanden Voetbal Toernooi tegen VELO. We hebben daarin bijna alle spelers weer minuten kunnen geven en we hebben allebei de wedstrijden gewonnen dus een win-win-situatie.”

Overwinning

Een goede generale voor de strijd van zondag, als het uitduel tegen concurrent Purmersteijn op het programma staat. Kahya: ,,We hebben destijds de eerste wedstrijd verloren van deze tegenstander. Die dag waren we niet in staat om de tegenstander stuk te spelen, die georganiseerd speelde en goede spelers had. We zijn nu maanden verder en we zullen zien wat er zondag staat te wachten. We zullen ook deze wedstrijd weer in gaan voor een overwinning en zullen kijken of we daarin zullen slagen. Het ontloopt elkaar niet zo heel veel en ook deze wedstrijd zal niet bepalend zijn voor de ranglijst, wel is het weer een belangrijke wedstrijd tegen een goede ploeg die het goed doet.”

Details

Wat voor wedstrijd verwacht de HBS-trainer? Hij: ,Ik verwacht een leuke en open wedstrijd met twee ploegen die voor de winst willen spelen. Weer zullen kleine details bepalen wat er kan en mag gebeuren in deze wedstrijd. Geconcentreerd en met een goede gedachte de wedstrijd in gaan zal belangrijk worden. Voor de rest gaan we deze wedstrijd gewoon met heel veel vertrouwen tegemoet en is het gewoon een wedstrijd van de dertig.”

Meedoen

De volgende zware fase gaat weer van start richting einde competitie. Het zal een lange en zware strijd worden, er zijn de nodige concurrenten die op de loer liggen. Hoe lekker is het al een periodetitel op zak te hebben? Kahya: ,,Die periodetitel is leuk, maar dat maakt het niet minder spannend of leuk om gewoon de rest van de competitie mee te doen om de bovenste plek. Alleen dat geeft ook verwachtingen en die geven weer verplichtingen. Maar wij kunnen als team deze verplichtingen zeer zeker aan en gaan ervoor, wetende wat er kan gebeuren.”

Goede groep

Over de personele bezetting zegt Ekrem Kahya: ,,Ik denk dat we dit seizoen geen enkele wedstrijd de beschikking hebben gehad over de gehele selectie, maar ook nu kijken we alleen naar de beschikbare selectie en hebben we gewoon een heel goede groep spelers, waar we de strijd mee aangaan.”

 

Lees verder