Warming-up 3e Divisie (zo): Paul van der Zwaan (Quick): ,,Alles moet kloppen”

Quick won twee weken geleden in Gorinchem met 1-5 van Unitas. Een week eerder werd thuis Baronie met 5-3 verslagen. De Haantjes scoren de laatste weken gemakkelijk en naderen de brede middenmoot. Komende zondag kan tegen het één plaats hogerstaande DEM uit Beverwijk een nog hogere plaats op de ranglijst worden ingenomen.

Tekst: Pieter Donath

R.K.V.V. DEM (Door Eendracht Macht) staat op de elfde plaats met één punt meer dan Quick. Voor het carnavalsweekend werd 1-1 gespeeld tegen JOS Watergraafsmeer. Begin dit seizoen verloor Quick in Beverwijk met 3-1. Om in het ritme te blijven speelde Quick vorige week donderdag tegen BVCB (zaterdag eerste klasse) en bracht door de 4-1 overwinning het aantal gescoorde doelpunten in de laatste drie wedstrijden op veertien.

Rendement

Trainer Paul van der Zwaan (foto) kijkt terug op de laatste twee competitiewedstrijden tegen Baronie en Unitas. De wedstrijd tegen DEM is ‘gewoon zoals altijd’ en voor hem is ‘scoringsdrift’ gewoon ‘rendement’.

,,De twee laatste wedstrijden geven uiteraard een heerlijk gevoel. Met name uit bij Unitas werd goed gespeeld. De kansen werden gecreëerd en afgemaakt. Tien keer scoren in twee wedstrijden is een goed rendement. Maar we hebben ook perioden gehad dat kansen wel gecreëerd werden, maar niet afgemaakt. Dat is ook voetbal. Je kunt trainen wat je wilt, maar het moet soms ook even meezitten.”

Uitdaging

,,Wij zijn en blijven gewoon ons eigen spel spelen”, gaat Van der Zwaan verder. ,,Zo trainen we, dus zo spelen we ook. DEM is gewoon weer een nieuwe uitdaging. Alles moet weer kloppen om te winnen. Aan ons de zorg dat het dan ook gaat gebeuren. Hoe zij spelen is hun zorg, wij doen ons ‘ding’. “

Lees verder