Warming-up Divisie 1: Giovanni Franken: ,,Ik verwacht een vechtwedstrijd”

Voor ADO Den Haag O21 staat de bekerwedstrijd tegen FC Groningen O21 op het programma. Het is alweer de vijfde maal dat beide ploegen dit seizoen tegenover elkaar staan.

Tekst: Glenn Duijzer

De resultaten zijn in het voordeel van de Groningers, die dit seizoen alle wedstrijden hebben gewonnen. In de competitie waren het drie overwinningen (3-1, 0-4 en 1-0) en de oefenwedstrijd in de voorbereiding was met 1-3 ook een prooi voor de groen-witten. Een vooruitblik met trainer Giovanni Franken (foto).

Alweer FC Groningen O21, ditmaal voor de beker.

,,Nou, potverdorie. Hoe vaak moeten we tegen ze spelen? Ik weet niet of het een voordeel is om zo vaak tegen elkaar te spelen. Soms wel, soms niet, maar dit ligt meer aan de resultaten en die zijn dit seizoen nog niet zo goed tegen FC Groningen O21. Hoewel er een enorm verschil zat tussen de tweede en derde competitiewedstrijd. Door de perikelen bij het eerste elftal waren er diverse spelers doorgeschoven. Dat zag je direct in de resultaten terug aan het begin van de voorjaarscompetitie. In januari was de transfermarkt en daarin heeft de club diverse spelers aangetrokken. Daardoor sloten de jonge jongens in begin februari weer aan bij de O21. Dat waren er vijf en je weet wel wie de eerste tegenstander in februari was? Dat was qua timing wat minder voor ons. Nu is het team weer helemaal ingespeeld en dat zie je in de resultaten terug.”

Maar er wordt altijd gezegd dat een bekerwedstrijd iets anders is dan een competitieduel.

,,Dat hoop ik wel maar veel hangt af van de opstelling waarmee ze gaan starten. Dezelfde dag speelt ook het eerste elftal van FC Groningen de belangrijke thuiswedstrijd tegen Excelsior. Ik weet niet of er spelers vanuit de O21 doorschuiven naar de eerste selectie. Mochten er spelers doorschuiven, dan hebben wij meer kansen om door te stoten in de beker.”

Behalve dat de prioriteit bij handhaving van het eerste elftal ligt, kan het ook zo zijn dat de prioriteit voor de O21 bij de competitie ligt.

,,Dat de prioriteit bij hun O21 op de competitie ligt is wel duidelijk. FC Groningen wil graag met hun O21 de piramide in. Ze staan momenteel tweede in de competitie.”

Hoe zit je team er morgen uit? Je bent compleet?

,,We zijn helemaal compleet en iedereen is fit. Niet iedereen is nog wedstrijdfit, maar fit genoeg om in te vallen. Afgelopen dinsdag hebben Aimane El Karicha en Michael Mulder ook weer minuten gemaakt. Beiden zijn fit genoeg om bij de selectie te zitten, maar niet om te starten. Dat is wel een voordeel van hoe het er na de winterstop aan toe gaat binnen de club. Nu ik met een vaste selectie kan werken. Ik verwacht dat het een vechtwedstrijd gaat worden op een zwaar veld. Veel duels en daarop zal ik de basiself selecteren. Ik weet nu nog niet welke keeper er vanuit de selectie aansluit. Dat wordt pas op zaterdag bekend.”

Je hebt ook te maken met een aantal spelers dat misschien teleurgesteld is in het feit dat ze wekelijks met de O21 mee moeten spelen in plaats van bij de selectie te zitten. Is het moeilijk om deze jongens gemotiveerd te houden?

,,Nee, ik moet zegen dat het heel professionele jongens. Dat maakt het ook makkelijker om met ze te werken. Aan de andere kant weten ze ook dat als ze niet geïnteresseerd zijn, ik ze vervang voor spelers die wel gretig zijn. Dan komen ze op de bank te zitten en vergooien ze ook hun toekomst.”

Lees verder