Marco Meijer (sc Monster: ,,We hebben best een leuke week achter de rug”

In de oefenpartij tussen SC  Monster en HVC’10 werd in ieder geval één ding duidelijk: de selectie van de thuisclub heeft een duidelijke bredere basis dan de Hoekenaren. Beide ploegen speelden op sportpark Polanen niet in hun sterkste opstelling. Zo ontbrak bij de thuisploeg onder meer Jurgen Warbout, die zijn werk op deze dag even voorrang gaf en dus in een later stadium van de competitie wel kan meespelen in belangrijkere wedstrijden, maar zijn vervanger Nick van der Knaap viel prima in en scoorde twee doelpunten.

Tekst: Cees van der Pol

Marco Meijer (foto), de oefenmeester van SC Monster, verwoordde het na afloop goed. ,,Natuurlijk miste HVC’10 enkele belangrijke spelers, maar in de tweede helft speelden bij ons ook vijf spelers uit het tweede mee. 6-0 was eigenlijk nog geflatteerd, het hadden ook dubbele cijfers kunnen betekenen. Waarom wilden ze niet winnen?”

Dat was waar, want de verdediging van HVC’10 was vanaf het begin een gatenkaas. Niet zo gek als alleen Len van Ooijen een vaak opgeroepen speler op die plaats is, want Kay en Michael van den Bos en Glenn Boon ontbraken en er stond dus een geheel nieuwe verdedigingslinie. Ook doelman Khalid el Menkouzi vierde een weekendvakantie.

Heer en meester

Al na zeven minuten passeerde Nick van der Knaap de debuterende Sander van Oosten na een mooie pass vanuit het middenveld met een droge knal: 1-0. Tien minuten later was het Westlands topscorer Jordi van Maanen die een corner vakkundig afwerkte: 2-0. In die fase was SC Monster heer en meester.  Achterin heersten Ruben de Groot, Bo Olsthoorn en Keke Stam, op het middenveld was de van HVC’10 afkomstige Jesper Warbout nadrukkelijk aanwezig. Hij kreeg weliswaar enorm veel vrijheid, maar waar hij een paar jaar geleden bij de Hoekse ploeg wisselspeler was, is hij bij SC Monster uitgegroeid tot een gewaarde kracht samen met zijn broer Jurgen.

Broch werkloos

Bij HVC’10 waren nogal wat spelers een weekendje weg, maar Willem-Jan Broch had net zo goed op vakantie kunnen gaan. In de eerste helft kwam HVC’10 niet eens in zijn buurt en pas diep in de tweede helft werd hij één keer getest door een weggestuurde Dave Kram. Een lange keeper als Broch passeer echter je niet met een boogje.

Rust

Nadat Jorno Reurink zich na dertig minuten geblesseerd moest laten vervangen door Jari Wagemakers, liep de Polanen-brigade gemakkelijk uit naar 4-0 door doelpunten van Bas de Brabander en weer Nicky van der Knaap. Piet Boon erover na de afdroogpartij: ,,Onbegrijpelijk, ik heb bijna niemand zien spelen met de wil om te winnen. Ook als je geen eerste elftalspeler bent, wil je toch laten zien wat je kunt. Dat kon je zeker bij SC Monster zien en bij ons totaal niet.”

Formaliteit

De tweede helft was eigenlijk een formaliteit en had beter in de kantine worden afgedaan. Ook de wisselspelers van Marco Meijer toonden gretigheid genoeg. SC Monster had ook nu een veldoverwicht, creëerde kans op kans waardoor de score veel hoger had kunnen uitvallen. Na vier minuten al scoorde Jordi van Maanen uit een voorzet van rechts en vlak voor tijd maakte Thijme van der Arend de 6-0. Tussendoor had Sander van Oosten nog een paar goede reddingen kunnen verrichten. De 6-0 nederlaag was zeker niet aan hem te wijten.

‘Dissonantje’

De wedstrijd was natuurlijk al lang gespeeld toen debutant Bas de Soomer een lelijke overtreding maakte op Hoekenaar Jesper Warbout en door scheidsrechter Robin Straub meteen naar de douche werd gezonden. Het leek aanvankelijk een te zware straf, maar na afloop was vriend en vijand het erover eens dat de overtreding inderdaad te zwaar was. Jesper Warbout: ,,Ik vreesde echt even voor een blessure”.. De laatste 25 minuten speelde HVC’10 dus met tien man. Uit de toegekende vrije trap op de rand van het strafschopgebied knalde Jordi van Maanen steenhard op de paal. Dat zou dan wel het mooiste doelpunt zijn geweest. Ruben de Groot kopte nog een bal op de lat.

Leuke week

De winnende trainer (Marco Meijer) na afloop: ,,We hebben een leuke week achter de rug. In een dinsdagavondwedstrijd speelden we tegen SVC’08: we verloren die weliswaar met 2-1, maar in de tweede helft waren we eigenlijk beter dan de koploper van de tweede klas. Als we kampioen worden, dan kunnen we misschien een mooie rol spelen in diezelfde tweede klas. Zou fijn zijn als HVC’10 zich handhaaft, dat is goed voor de derbysfeer en de verenigingskas.”

Gedoodverfde kampioen

Dat SC Monster kampioen gaat worden, lijdt geen twijfel. Het ziet er niet naar dat uit een andere club uit de derde klas B de Polanen-boys zal kunnen verslaan en de negen punten voorsprong zullen door Marco Meijer c.s. niet meer worden weggegeven. Daarvoor is de selectie gewoon te breed, want SC Monster 2 staat op de tweede en HVC’10 2 behaalde in dezelfde competitie vijftien punten minder.

Lees verder