Tweede Divisie: Excelsior Maassluis verliest na een voorsprong bij TEC in Tiel

Aan de onderkant van de middenmoot ging Excelsior Maassluis in Tiel de strijd aan met TEC. De equipe van trainer Dogan Corneille kwam van een koude kermis thuis. Een 0-1 voorsprong ging na de thee verloren: 1-2.

TEC was vanaf de aftrap de betere ploeg, maar kon geen echte kansen creëren. In de 25e minuut kreeg Excelsior Maassluis haar eerste kleine kans, maar het schot van Bram Wennekers werd geblokt. In de 31e minuut braken de bezoekers uit Maassluis uit en kon Pieter Langendijk de bal bezorgen bij Bram Wennekers (foto), die de 0-1 aantekende.

Strafschop

Na de doelwisseling kreeg TEC al na vier minuten een strafschop na een overtreding op Guido van Rijn. Bo van Essen was trefzeker vanaf elf meter: 1-1. Gabri Urbanus loste in de 59e minuut nog een schot, maar kon de doelman van de gastheren niet verschalken. TEC bleef de betere ploeg en kwam in de 78e minuut verdiend op voorsprong. Met zijn tweede treffer bepaalde Bo van Essen de stand op 2-1. Excelsior Maassluis probeerde nog wel de gelijkmaker te forceren, maar de beste kans in de slotfase was voor de thuisploeg. In de 2-1 stand kwam echter geen verandering meer.