Halve Maan Cup: Wedstrijd tussen Duindorp sv en DUNO haalt einde niet

In het Haaglanden Voetbal Toernooi stonden in de strijd om de Halve Maan Cup Duindorp sv en DUNO tegenover elkaar op Houtrust. Het duel werd in de 34e minuut gestaakt door arbiter Ricardo Ditz bij een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg.

Tekst: Roland van der Linden      |     Foto’s: Sandra Bol

In de twintigste minuut nam Duindorp sv de leiding in de wedstrijd door een treffer van Dylan Verbaan. Tijdens een duel in de 24e minuut ontstond een woordenwisseling tussen twee spelers waarna de scheidsrechter beide spelers aansprak op het gebruik van ziektes als verwensing. Een paar minuten later werd DUNO-speler Jimmy Kipp opnieuw door scheidsrechter Ditz aangesproken op zijn gedrag en taalgebruik.

In de 34e minuut was er weer een duel tussen dezelfde spelers en hoorde de arbiter opnieuw het woord kanker vallen uit de mond van Jimmy Kipp. De DUNO-speler ontkende dit naar de scheidsrechter en gaf aan een klap in het gezicht te hebben ontvangen. Ditz was er zeker van dat de woorden door Kipp waren uitgesproken en toonde hem de rode kaart.

De speler van DUNO wilde het veld niet verlaten en er ontstond een discussie op het veld waarbij ook de trainers betrokken waren. Ditz besloot het duel te staken bij een 1-0 stand. De toernooicommisie heeft de uitleg van de arbiter inmiddels ontvangen en heeft ook aan beide verenigingen een verklaring opgevraagd en zal daarna een uitspraak doen.