Oud-ADO-er Timothy Derijck over Zulte Waregem: ,,Wij zijn nog lang niet dood” 

Ook na het 3-3 gelijkspel van Zulte Waregem in de burenderby tegen KV Kortrijk gelooft gewezen 35-jarige ADO Den Haag-speler Timothy Derijck (foto, nog in ADO-shirt) nog in de kansen van zijn club voor lijfsbehoud in de Jupiler Pro League, de hoogste klasse in het Belgische voetbal.

Tekst: Peter Petit

In de krant Het Laatste Nieuws laat de centrale verdediger, die in totaal vier seizoenen (2009-2011 en 2014-2016) het shirt van ADO Den Haag droeg, weten dat Essevee, zoals Zulte Waregem in België wordt genoemd ‘nog niet dood is’.

Geel

,,De punten die we de afgelopen weken hebben laten liggen, tegen Seraing, Oostende, en Kortrijk, moeten wij nu pakken tegen op papier sterkere tegenstanders, maar ik geloof dat het nog goed kan komen”, aldus Derijck na afloop van het kelderduel tussen ‘de Boeren’ (Zulte Waregem) en ‘de Kerels (KV Kortrijk). De wedstrijd had voor Derijck een speciaal tintje, immers afgelopen seizoen kwam de geboren Pajottenlander nog uit voor de tegenstander uit het zuiden van West-Vlaanderen van afgelopen vrijdag. Met een gele kaart voor een ongeoorloofde overtreding kwam Derijck niet ongeschonden uit het duel.

Beker

Voor dinsdag staat voor Zulte Waregem de terugwedstrijd van de halve finale in de Belgische bekercompetitie op het programma tegen KV Mechelen op het programma. Twee weken geleden verloor Zulte Waregem de thuiswedstrijd, waarvoor Derijck niet werd geselecteerd, met 1-2.

 

Lees verder