Zondag 3D: SVH moet genoegen nemen met punt, pak slaag Taurus

SVH had in het uitduel bij PVC een overwinning nodig, maar kwam niet verder dan een gelijkspel. Taurus kreeg voor de derde week op rij met forse cijfers klop. Degradatie lijkt inmiddels onafwendbaar.

PVC – SVH

Voetballend was SVH sterker dan het thuisspelende PVC. Toch keek de formatie van trainer Tom Hesselink bij rust tegen een 1-0 achterstand aan in Utrecht. In de tweede helft kon Rayvano van Alphen (foto) de stand nog wel gelijktrekken, maar verder dan de 1-1 kwam SVH niet. Vlak voor tijd werd SVH nog een strafschop onthouden.

Met het gelijke spel schoot SVH niet veel op. De Haagse ploeg heeft nu drie punten en de achterstand op HWD bedraagt zes punten. De Rotterdammers staan op een plek die recht geeft om nacompetitie voor handhaving te spelen.

Ouderkerk – Taurus

Voor Taurus lijkt er geen redden meer aan. De studenten verloren twee weken geleden met 2-6 van FC Aalsmeer en vorige week met 8-0 van AFC Quick 1890. Ook tegen Ouderkerk moest de ploeg uit Delft een 8-0 nederlaag incasseren.