Vierde Divisie: Westlandia en RKAVV scoren niet in teleurstellende derby

Vooraf stonden alle seinen op groen om het treffen tussen Westlandia en RKAVV te markeren als een topper boven in de Vierde Divisie. De hoge verwachtingen konden beide ploegen echter niet waarmaken. In een matige wedstrijd vielen uiteindelijk geen doelpunten, waardoor beide teams met één punt van het veld stapten.

Tekst: Jonas Bloemen         |        Foto’s: Aad van der Knaap

In de beginfase van de wedstrijd duurde het lang voordat de wedstrijd loskwam. Westlandia had het meeste balbezit, maar kwam niet tot kansen. Pas na ruim 25 minuten zorgde de thuisploeg voor het eerste zuchtje opwinding. Kihami de Costa kreeg de bal voor zijn voeten en haalde uit. Zijn schot vloog maar net naast het doel van RKAVV. Vlak daarna werd ook RKAVV voor het eerst gevaarlijk. Edwin Agyare speelde zichzelf vrij waarna hij een schot kon lossen. Westlandia-doelman Jordie van Leeuwen moest zich strekken om de inzet te verwerken tot een corner.

Hoewel RKAVV het tot aan dat moment allesbehalve makkelijk had, kroop het in de eindfase van de eerste helft meer uit haar schulp. Dat resulteerde in nog een grote kans voor de Leidschendammers. Na een fijne pass van Robin Steffens kapte Remco Overdest zijn tegenspeler uit om vervolgens van dichtbij op doel te schieten. Zijn schot werd echter gekeerd door doelman Van Leeuwen. Ook Westlandia dook voor rust nog op in de vijandelijke zestien. Sergi Roeleveld probeerde met een diagonaal schot een treffer te forceren, maar zijn inzet vloog ver naast.

Na rust werd RKAVV slordiger en daar profiteerde Westlandia van. Het kwam vaker in de buurt van het RKAVV-doel, maar toch duurde het ook nu ruim 25 minuten voordat er een echte kans te noteren viel. Een voorzet van Sergi Roeleveld werd onderweg aangeraakt en eindigde boven op de lat. Uit de corner die volgde kon Kai Verbeek vrij inkoppen, maar zijn kopbal ging naast het doel. In die fase stond RKAVV enkele minuten zwaar onder druk, want Asim Metin haalde ook nog eens een bal van de doellijn af.

Net als in de eerste helft, beet RKAVV in de slotfase wat meer van zich af. Dat zorgde ervoor dat de laatste tien minuten de rollen plots omgedraaid waren. RKAVV was dreigend, maar tot grote kansen kwam het bijna niet. Pas in de absolute slotfase kreeg de ploeg van trainer Maurizio Ceccucci, die volgend seizoen bij Westlandia aan de slag gaat, nog twee kansjes. Remco Overdevest en Khashayar Saeb konden in het strafschopgebied tot een schot komen, maar beide inzetten waren veel te zacht om het doelman Van Leeuwen moeilijk te maken. Zo kwam er geen winnaar uit deze derbystrijd.

 

 

Lees verder