Zaalvoetbal: Vrouwen Mazzelstars pakken drie punten tegen DWOW

Afgelopen vrijdag stond voor de vrouwen van Mazzelstars de vooruitgeschoven wedstrijd tegen DWOW op het programma. Nadat in de vorige wedstrijd in een super spannend duel tegen Zeemacht een gelijkspel te hebben gepakt, zou winst op DWOW een belangrijke stap betekenen in de goede richting. Voor beide partijen zou winst een goede opsteker zijn, omdat het voor de derde plek in poule B zou zorgen.

DWOW had de aftrap en begon direct fel aan de wedstrijd. Mazzelstars anticipeerde hier goed op en liet zich niet van de wijs brengen. Doordat de verdediging goed stond, kon er ook direct aanvallend gedacht worden. En dat zorgde in de vierde minuut voor een mooie aanval. Kirsten Kok gaf een mooie pass op Lizzy van Diepen, die de 1-2 aanging met Iris Cocx, waardoor Lizzy van Diepen daarna zelf de 0-1 kon maken.

Helaas viel voor de equipe van coach René Hijmans speelster Iris Cocx een paar minuten later uit, omdat ze een bal snoeihard van dichtbij in haar gezicht kreeg en niet meer verder kon. Mazzelstars moest hierdoor verder met één wisselspeelster. Beide teams kregen nog wat kansen, maar het bleef 0-1 tot aan de rust.

Kansen

Na de rust veranderde het spelbeeld wel iets. DWOW moest, want het wilde een gelijkspel of de winst pakken. Er werd meer druk gezet op Mazzelstars. Hierdoor moesten de Zoetermeerse vrouwen anders gaan spelen. Er waren nog wat kansen voor Mazzelstars, onder meer uit een corner van Kirsten Kok, die de bal hard voor het doel langs schoot. Romy Snell zag bij de tweede paal de bal net aan de voor Mazzelstars verkeerde kant van de paal langs gaan. Ook Susan van de Berg kreeg nog een mogelijkheid, maar wist niet te scoren. Een speelster van DWOW liep nog tegen een gele kaart aan na een overtreding op Paulien Otter.

Druk

In de laatste zeven minuten voerde DWOW de druk nog iets meer op door de keepster mee te laten spelen. Maar Mazzelstars stond goed en wederom de uitstekend keepende Lindsay Maaskant (foto), die de verdediging goed neerzette, wist nog wat schoten te keren. Dit zorgde ervoor dat er geen tegendoelpunt kwam en Mazzelstars bij het fluitsignaal de drie punten in de pocket had! Mazzelstars staat nu op de derde plaats. Op vrijdag 10 maart speelt Mazzelstars tegen de kampioen van Nederland, Drs. Vijfje in sportcentrum De Veur (Zoetermeer).