Sir Winston Cup: Zondagteam van Westlandia via pingels langs Forum Sport

In de tweede verliezersronde van het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup eindigde het duel tussen de zondagselectie van Westlandia en Forum Sport in 3-3. De mannen van trainer Cesco Agterberg gaan naar de 1/8 finales door het beter nemen van de strafschoppen.

Tekst: Ton Beije         |      Foto’s: Ron Heinen

Op sportpark De Hoge Bomen openden de bezoekers na een half uur de score door een treffer van Nychel L’Amie. De Voorburgse vreugde was van korte duur, want zes minuten later bracht Hidde van der Arend uit een scrimmage de Naaldwijkers weer op gelijke hoogte: 1-1.

Bij deze 1-1 stand brak ook de rust aan. In het tweede bedrijf nam Forum Sport na dik een uur spelen weer brutaal de leiding.Nu was aan Voorburgse kant Pjer Bom de schutter. Toen twaalf minuten voor tijd Dillen Boapeah er zelfs 1-3 van maakte, leek het duel beslist.

Het venijn zat van Westlandia-zijde in de staart. Vier minuten voor het einde van de reguliere speeltijd speelt bracht Jeremy van Uunen uit een strafschop de spanning toch nog terug. Er kwam ruim blessuretijd bij en in de 95e minuut scoorde Desley Bransen namens de gastheren alsnog de gelijkmaker: 3-3. Strafschoppen waren noodzakelijk om de winnaar aan te wijzen en vanaf de stip pakte Westlandia alsnog de winst en plaatst zich daarmee voor de achtste finales.