Oefenvoetbal: HBS onderuit op Craeyenhout, Wilhelmus langs Laakkwartier

In de Fidus Cup was Excelsior Maassluis te sterk voor RVVH. HBS moest op eigen veld haar meerdere erkennen in oefentegenstander Zwaluwen. SEP was Excelsior’20 met klein verschil de baas en Wilhelmus won het uitduel bij Laakkwartier.

Tekst Roland van der Linden

Excelsior Maassluis – RVVH

In de strijd om de Fidus Cup was de thuisclub duidelijk de betere ploeg. De bezoekers uit Ridderkerk werden naar een 4-0 nederlaag gespeeld. Dave Van Delft (foto), Gabri Urbanus, Giovanni da Fonseca en Pieter Langedijk schoten Excelsior Maassluis naar de overwinning.

Excelsior’20 – SEP

In Schiedam bond de equipe van trainer Marcel de Letter de thuisploeg aan de zegekar. Na een 0-0 ruststand stapte SEP met een 0-1 overwinning van het veld. Marco van Blitterswijk nam in de zeventigste minuut de enige treffer van SEP voor zijn rekening.

HBS – Zwaluwen

In het thuisduel tegen zaterdagploeg Zwaluwen, dat net als HBS in de Vierde Divisie uitkomt, moesten de Kraaien de winst aan de tegenstander laten. Zwaluwen nam voor rust de leiding in het duel en hield de 0-1 vast tot aan de rust. In de 58e minuut kwam HBS langszij na een treffer van Fabian Hilpert. De vreugde was van korte duur. Twee minuten later hadden de bezoekers alweer een 1-2 voorsprong te pakken en gaven deze niet meer uit handen.

Laakkwartier – Wilhelmus

In een leuk duel troefde Wilhelmus Laakkwartier af met 3-1. Mika Lommers opende de score namens de Voorburgers, waarna Ephraim Afriyie voor de gelijkmaker zorgde. Tim Gerla en Brandon Poncin schoten daarna met scherp voor Wilhelmus, waardoor de eindstand 1-3 werd.