O23: Nootdorpse derby in balans, Scheveningen vernedert Verburch

Beide teams van RKDEO kwamen in een uitduel een gelijkspel overeen. Ook bij de dorpsderby tussen OLIVEO en DSVP kwam er geen winnaar uit de strijd. Scheveningen had een gemakkelijke avond tegen concurrent Verburch met een monsterzege tot gevolg.

3e divisie D

De O23-1 van RKDEO leverde een knappe prestatie door BVCB op een gelijkspel te houden De koploper uit Bergschenhoek had haar voorgaande vier duels allemaal gewonnen. Irian Boeschoten (foto) bracht de Nootdorpers op een 0-1 voorsprong. BVCB herpakte zich en nam de leiding over. Met zijn tweede treffer bezorgde Boeschoten RKDEO alsnog een punt: 2-2.

3e divisie E

Het eerder gestaakte duel tussen Graaf Willem II VAC en RKDEO O23-2 werd aangevangen met nog 66 minuten te spelen en een 1-0 stand op de klok. Rachid Haynes schoot de formatie van trainer Arjan Kortleven naar een 2-0 voorsprong. De Nootdorpers kwamen daarna volledig terug in het duel door treffers van Thomas de Jong en Robin de Zwaan: 2-2. Voor RKDEO 2 betekende het 2-2 gelijkspel het eerste punt van de competitie.

4e divisie H

OLIVEO startte sterk aan de wedstrijd tegen DSVP en kwam al vroeg op een 1-0 voorsprong dankzij een doelpunt van Nigel Rijfkogel. Halverwege de eerste helft kopte Robin Wenteler DSVP plotseling op gelijke hoogte na een hoekschop. OLIVEO pakte de draad weer op en kwam nog voor de rust op een 2-1 voorsprong. Uit een mooie actie kon Luc Brouwer de bal in de touwen werken.

Na de rust een was DSVP strijdlustig en liet de ploeg van trainer Ricardo van der Spek zich in de verdediging drukken. Balverlies van OLIVEO leidde de 2-2 in. Levi Bachnou liet de geboden kans niet liggen. Beide ploegen kregen nog kansen op de winst, maar gescoord werd er niet meer.

4e divisie I

Verburch zette op Houtrust Scheveningen in de beginfase vast op eigen helft. Na tien minuten spelen had de thuisploeg een paar aanpassingen gedaan in de verdediging en ging kort op de Poeldijkers spelen vanaf de middellijn. Dit had succes en bij rust was de stand al 3-0. Ook in de tweede helft scoorde een hongerig Scheveningen er lustig op los en gaf bijna geen kansen weg. Bij het eindsignaal stond een 9-1 eindstand op het scorebord. Geordi Laval was met vijf treffers de gevierde man bij Scheveningen. Ook Adam Azzouzi, Milan van der Pol, Kenan Pownal en Younes Zibouh droegen hun steentje bij.