Wilhelmus en trainer Ramon van Steekelenburg verbreken samenwerking na dit seizoen

Ramon van Steekelenburg (foto) is thans bezig aan zijn eerste seizoen als hoofdtrainer bij Wilhelmus. In die functie is Van Steekelenburg nog niet erg succesvol. Hij staat met de hoofdmacht van de Voorburgers op de laatste plaats in de tweede klasse E.

Het bestuur van Wilhelmus heeft besloten na dit seizoen het contract met Van Steekelenburg, in het bezit van het diploma UEFA B, als hoofdtrainer niet te verlengen. Ramon van Steekelenburg begon in seizoen 2017/2018 op Sportpark Westvliet als trainer van de JO17-1. Hij kwam over van VELO en was in totaal zes jaar bij Wilhelmus in dienst, het laatste jaar als hoofdtrainer van de A-selectie.

Eind vorig seizoen bij zijn aanstelling als hoofdtrainer liet de club nog weten, dat Van Steekelenburg als trainer had bewezen spelers te ontwikkelen binnen een herkenbare speelwijze, met uitstekende resultaten als gevolg. ‘Van Steekelenburg past volledig in de profielschets (jong, ambitieus, innovatief, breed meedenkend, feeling met de normen en waarden die binnen Wilhelmus gelden, etc.) voor het hoofdtrainersschap bij Wilhelmus’. Aan die samenwerking komt dus binnen één seizoen een einde.

Lees verder