Warming-up 4D: ‘Burenruzie’ als opwarmertje voor Graaf Willem II VAC

Voor lijstaanvoerder Graaf Willem II VAC wacht zaterdag, voorafgaande aan de thriller volgende week zaterdag tegen IJVV de Zwervers, de ‘burenruzie’ tegen KSD-Marine. SEV doet goede zaken bij winst tegen SV Bolnes en bij FC Zoetermeer zal men er alles aan doen om de huidige vierde plek vast te houden

Tekst: Peter Petit

SV Bolnes – SEV

De kasteelheren van SEV reizen zaterdag af naar de Bolnesserberg in Ridderkerk waar SV Bolnes de opponent is. Deze voormalige eersteklasser kende een matige start, terwijl het in de voorbereiding juist zo goed ging met als gevolg hooggespannen verwachtingen. Ook topteams moesten het in vriendschappelijke potjes ontgelden tegen de ploeg die bij de seizoenstart maar liefst 24 nieuwe spelers, de meesten ongezien, binnenhaalde. In de competitie bleek echter snel het effect van een grote groep spelers die min of meer een lange periode inactief zijn geweest, veel pijntjes en blessures hebben. Het resultaat is dat SV Bolnes nu op een rechtstreekse degradatieplek, nummer twaalf, op de tabel staat, maar dat is slechts één punt minder dan het totaal aantal punten dat tegenstander SEV inmiddels uit de vijftien gespeelde duels heeft vergaard. Daarmee is tevens het belang van dit duel geschetst, de ploeg die wint en drie punten incasseert doet zaterdag goede zaken.  SEV heeft nog een appeltje te schillen met SV Bolnes, dat thuis in Leidschendam geen spaan heel liet van de volgelingen van vertrekkend hoofdtrainer Kenneth Soechit. In opperbeste stemming vertrokken de spelers van Bolnes onder leiding van cheftrainer John Bravenboer met een 1-5 zege richting thuishaven.

BGC Floreant – Haagse Hout

Voor Haagse Hout lijkt het doek definitief gevallen. Hekkensluiter met slechts vier punten uit vijftien duels en maar liefst acht punten achterstand op één na laatste Kralingen, betekent zo goed als zeker volgend seizoen een verblijf in de kelder van het amateurvoetbal, de vijfde klasse. En dan zaterdag ook nog eens tegen het dit seizoen veel hogerstaande BCG Floreant, met RVC Celeritas in de race om de vijfde plek in de stand. Bij BGC Floreant ziet men de aanwas voor het vlaggenschip teruglopen. Omdat er toch ook spelers zijn die door willen ontwikkelen en meer gefocust zijn op prestatie, overweegt de vereniging in het nieuwe seizoen met een opleidingsteam te starten in een brede leeftijdsklasse vanaf 18 tot 23 jaar, waaruit spelers dan door kunnen stromen naar het eerste.

KSD-Marine – Graaf Willem II VAC

Een echte broederstrijd daar op het militaire sportterrein aan de Oude Waalsdorperweg. Voor de uitspelende ploeg van trainer Jan de Jong waarschijnlijk niet meer dan een niemendalletje in aanloop naar het belangrijke treffen volgende week zaterdag tegen IJVV de Zwervers. Het kleurloze KSD Marine, onder leiding van cheftrainer Henk Baggerman, staat momenteel op een veilige plek, maar het is nog wel alle hens aan dek. De thuiswedstrijd van begin oktober vorig jaar eindigde in een 2-0 zege voor het nog ongeslagen Graaf Willem II VAC.

RCSV Zestienhoven – RVC Celeritas

RVC Celeritas reist zaterdag af naar RCSV Zestienhoven waar trainer Warry van Wattum ook volgend jaar de scepter zal zwaaien. De ervaren Rotterdammer wil er alles aan doen om bij Zestienhoven te gaan bouwen aan een competitief ingestelde ploeg die om promotie moet gaan strijden. Volgens Van Wattum heeft zijn team veel potentie, maar moeten er wel bepaalde stappen worden gezet. Om promotie spelen is er met een zevende plek nu nog niet bij voor RCSV Zestienhoven, maar de Rotterdammers hebben dit seizoen reeds diverse malen bewezen een lastige ploeg te zijn om tegen te spelen. Het team van hoofdtrainer Dennis Young (foto), RVC Celeritas, zal het zaterdag moeten doen zonder de voor vijf wedstrijden onvoorwaardelijk uitgesloten Simeon Millort. Hij kreeg rood in de thuiswedstrijd van de Presidentenbuurt-bewoners in de thuiswedstrijd tegen IVV de Zwervers en zit zaterdag zijn eerste duel uit. De Rijswijkers mikken nog steeds op een vierde plek op de ranglijst, maar voornaamste concurrent FC Zoetermeer heeft inmiddels een gat geslagen van vier punten, zodat een uiteindelijke vijfde positie reëler lijkt. Mocht de wedstrijd zaterdag toch nog tegenvallen, dan kunnen de meegereisde RVC Celeritas-supporters zich nog vermaken met het spotten van de vliegtuigen die aankomen en vertrekken op de naast de voetbalaccommodatie gelegen banen. Begin oktober won RVC Celeritas de thuiswedstrijd tegen de Rotterdamse vliegveldploeg nipt met 1-0.

FC Zoetermeer – NOC Kralingen

Hoofdtrainer Leroy Vaes van FC Zoetermeer moet het zaterdag stellen zonder de nog vakantie vierende Nordin Ypen en Joris Bakker, alsmede spelers die net terug zijn van vakantie waaronder Florian Bus. Ex-DSO-speler Kevin Viejou is geblesseerd en niet beschikbaar, Billy Oudshoorn is op de weg terug na een langdurige blessure, maar zeker nog niet wedstrijdfit. De wedstrijd in het lommerrijke Kralingen aan het begin van dit seizoen eindigde onbeslist: 1-1. Vaes wil het woord revanche niet horen. ,,Wij moeten gewoon winnen”, aldus de binnenkort van FC Zoetermeer afscheid nemende hoofdcoach, die het fijn vindt om als tegenstander voetballende ploegen te treffen. Vaes: ,,Het is een cliché, maar je hebt twee teams nodig voor een leuke wedstrijd.” Vaes zal er met zijn elftal alles aan doen om de huidige vierde plek vast te houden. Tegenstander Kralingen staat één na laatste op een gegarandeerde degradatieplek, met veertien punten, de helft minder dan de thuisploeg, die zich normaal gesproken geen zorgen hoeft te maken voor een positief resultaat.

Lees verder