Warming-up 4e Divisie (za): Mike Jonk (FC ’s-Gravenzande): ,,Niemand onderschatten”

FC ’s-Gravenzande haalde vorig weekend een punt op in Rotterdam bij sc Feyenoord. De ploeg staat momenteel op plaats negen en is zaterdag gastheer van WNC, dat één plaats lager staat, maar wel op zes punten afstand.

Tekst: Ton Beije

Assistent-trainer Mike Jonk (foto) over dat duel bij sc Feyenoord: ,,De eerste helft lukte het sc Feyenoord goed om onze opbouw te ontregelen en kregen wij weinig druk op het spel van Feijenoord. Na rust hadden we wat aangepast aan de manier van drukzetten en de wissels pakten goed uit, waardoor we de tweede helft terecht op voorsprong kwamen. We kregen in de fase na de 0-1 nog een aantal grote kansen op de 0-2, maar dat bleef helaas uit. Het is dan wel erg zonde, dat we de voorsprong nog uit handen geven.”

Keuzes

Jammer voor de Westlandse ploeg, want als er een seizoen een kans was geweest sc Feyenoord te kloppen op eigen veld, dan was het nu wel. Jonk: ,,Dan hadden we zelf aan de bal wel betere keuzes moeten maken, maar zoals ik in de voorbeschouwing ook had aangegeven blijven de individuele kwaliteiten die sc Feyenoord heeft altijd gevaarlijk en dit hebben we ook afgelopen weekend weer gezien.”

Achterstand

Zaterdag krijgt FC ’s-Gravenzande WNC op bezoek, waar uit met 1-3 werd gewonnen. Jonk over dat uitduel: ,,In de uitwedstrijd bij WNC kwamen we erg snel op een 1-0 achterstand en hebben we de wedstrijd de tweede helft pas om kunnen draaien. In die wedstrijd zijn we toen de tweede helft ook in een andere formatie gaan spelen wat goed uitpakte.”

Verslapping

En dan het duel van zaterdag op het Juliana sportpark, ,,Ik verwacht een mooie wedstrijd en omdat beide teams graag willen voetballen zal het een attractieve wedstrijd worden met veel kansen. Uiteraard zullen wij vol voor de winst gaan en de eerste drie punten van de derde periode pakken. Wij mogen niemand onderschatten, want als wij een moment van verslapping hebben, zijn we kwetsbaar, ook dat zag je vorige week weer terug. We zijn helaas nog niet compleet, maar ik heb er alle vertrouwen in aanstaande zaterdag”, aldus Mike Jonk.