sv Den Hoorn-voorzitter Frank van Mil: ,,Geen schuldige, voetbal blijft een rare sport”

Na trainer John Hage komt ook de voorzitter van sv Den Hoorn, Frank van Mil (foto), aan het woord over het vertrek van de trainer, terwijl beide partijen aanvankelijk in december overeen waren gekomen om ook volgend seizoen door te gaan met elkaar.

Tekst: Ton Beije

John Hage gaf aan, dat hij van mening was, dat er intern nog wat zaken beter geregeld moesten worden. Vlak daarna kwam de mededeling dat sv Den Hoorn toch niet met hem door zou gaan. Waren die voorstellen van de trainer dan zo afwijkend? Frank van Mil: ,,Nee hoor, hierin is geen schuldige aan te wijzen. Voetbal is en blijft een rare sport en zeker als het gaat om de ongrijpbare zaken zoals je zelf ook al noemt ‘de neuzen dezelfde kant op krijgen’. Voor de ene trainer is dat zus en de andere trainer zal er weer een andere draai aan willen geven. Uiteindelijk staat overeind dat beide partijen langdurig met elkaar door moeten kunnen als je voor nog zo’n anderhalf jaar verlengt. Dat zat er helaas niet in.”

Geen twijfel

John Hage wil het seizoen op een goede wijze afmaken, maar hoe moeilijk is dat als je toch op een mindere manier uit elkaar gaat? ,,Ik heb er geen enkele twijfel over dat zowel de selectie als John er de schouders onder zullen zetten om het seizoen op een bevredigende en positieve manier af te sluiten”, aldus voorzitter Van Mil.

Schaarste

Zowel voor de trainer als de club komt deze trainerswissel nu aan de late kant. Van Mil: ,,De carrousel komt inderdaad steeds vroeger op gang. Eigenlijk gaat het nergens over dat je tegenwoordig al moet besluiten over een verbintenis met de hoofdtrainer voor een volgend seizoen als er nauwelijks een competitiewedstrijd is gespeeld. Er is veel schaarste van trainers met UEFA A in de markt, die ook in stand blijft doordat er te weinig trainerscursussen worden gegeven en/of trainers om onduidelijke redenen van de cursus worden geweerd. Ik sluit niet uit dat dit in de toekomst vaker zorgt voor situaties als bij ons. Wij gaan uiteraard aan de slag om zo snel, maar vooral zo zorgvuldig mogelijk een nieuwe trainer te vinden.”

Reactie

Hoe was de reactie van de spelersgroep na het besluit van TC en bestuur? ,,De reactie was overwegend gelaten. Het was ook geen beslissing van de spelersgroep, maar van het bestuur. Er is vooral een goede band tussen de spelers, de volledige staf en John en dus hebben ze het ter kennisgeving aangenomen”, besluit sv Den Hoorn-voorzitter Frank van Mil.

Lees verder
Net binnen