Warming-up 3e Divisie: Mark Schuur (TOGB): ,,Onze ploeg ontwikkelt zich goed”

Afgelopen zondag won TOGB op bezoek bij OJC Rosmalen met 2-3. Doordeweeks werd gewonnen van Vierde Divisionist Capelle (3-1) in de strijd om de Fidus Cup. Voor de komende competitiewedstrijd gaat TOGB op bezoek bij hekkensluiter Dongen. De Brabantse formatie verloor afgelopen speelronde op bezoek bij Oss’20 met 3-0. Ondanks dat Dongen laatste staat is het een niet te onderschatten ploeg.

Tekst: Ron Fruining

Een vooruitblik naar het duel Dongen – TOGB met trainer Mark Schuur (foto).

Komende wedstrijd staat weer een uitwedstrijd geprogrammeerd. Jullie ontmoeten hekkensluiter Dongen, waar jullie op eigen veld veel moeite mee hadden en slechts met 1-0 wonnen. Jullie kunnen door te winnen bij Dongen een grote stap zetten naar een langer verblijf in de Derde Divisie.

Geef je je team een speciale opdracht mee voor zondag?

,,Wij als staf hebben een visie op hoe wij graag willen aanvallen-omschakelen en verdedigen. Daar gaan we elke wedstrijd vanuit. Aan de hand van de analyse van de tegenpartij, zullen wij bepalen hoe wij deze visie het best kunnen laten renderen. Dus nee, niet met een speciale opdracht het veld in zondag.”

In de uitwedstrijd bij OJC Rosmalen kregen jullie tot twee keer toe na een eigen doelpunt een tegentreffer om de oren. Hoe train je om dit te voorkomen in de komende wedstrijden of is dit niet te trainen?

,,Dat er direct na een goal van ons tegen gescoord wordt, heeft te maken met de afspraken die wij als team hebben gemaakt niet worden opgevolgd. Als die afspraken niet worden nageleefd, dan kan je in de problemen komen. Heeft alles te maken met keuzes die spelers in het veld maken.”

Het seizoen zit er voor twee derde op. Ben je tevreden naar de progressie die jullie doormaken?

,,Ontwikkelen kost tijd, waarbij wij wekelijks evalueren, sturen en coachen richting de speler en de groep. De ploeg is zich nog steeds aan het ontwikkelen en dat geldt ook voor de individuele speler.”

Groeien jullie als staf ook gedurende het seizoen?

,,Als staf groeien wij ook. Denk dat de staf die er zit heel uitgebalanceerd is qua persoonlijkheden, maar ook qua ervaring op elk gebied. Van profvoetballer tot docent, dat is een hele goede mix. Maar ook Sander den Uijl als teammanager en John van den Baard als materiaalman spelen een heel belangrijke rol. Zij nemen heel veel organisatorisch werk uit onze handen, zodat wij ons alleen maar op het voetbaltechnische kunnen richten. En Laura Dogterom doet dat voor het medische gedeelte.”

Missen jullie komend weekend nog spelers?

,,Voor komend weekend missen mij Kjell Scheers, die op vakantie is. Youri de Winter is bezig met zijn revalidatie. Leroy Zwarteveld keert terug van een schorsing en Twan Verdel is een twijfelgeval. Hij is op de weg terug van een blessure. Wij hebben dus de beschikking over achttien of negentien spelers en twee keepers.”

 

 

Lees verder