Warming-up 4e Divisie (zo): Ekrem Kahya (HBS): ,,Weer proberen dominanter te worden”

HBS pakte vorig weekend bij concurrent Purmersteijn bijna de volle buit, maar vlak voor tijd kwam de thuisploeg alsnog langszij: 2-2. Zondag neemt HBS het op sportpark Craeyenhout op tegen Alphense Boys, dat thuis met 0-0 gelijk speelde tegen Be Quick 1887.

Tekst: Ton Beije

Trainer Ekrem Kahya (foto) over dat duel bij Purmersteijn, waarin valk voor tijd een voorsprong uit handen werd gegeven. ,,Ik denk dat we goed begonnen, daarna hadden we wat moeite met hun veel bewegende spelers, maar in de tweede helft hebben we het beter gedaan. We gingen de rust in met een voorsprong en konden vlak na rust de genadeklap uitdelen, maar de bal kwam op de lat. We hebben in de tweede helft ook nog voldoende goede kansen gehad in de omschakeling, maar we hebben de tegenstander in leven gehouden. En vlak voor tijd eigenlijk gewoon weer heel onnodig een doelpunt tegen.”

Doorbreken

Dat gebeurde HBS meer, vlak voor tijd een prima uitgangspositie prijsgeven. Kahya: ,,Helaas gebeurt dit na de winterstop al drie keer op rij, dus dat moeten we doorbreken. Het is niet dat we achteroverleunen en het over onszelf afroepen, het is gewoon wat minder met het mes tussen de tanden, gewoon een overwinning PAKKEN op alle manieren, of de genadeklap uitdelen of gewoon de voorsprong behouden en dan mag alles…en soms moet je daarvoor iets over de grens gaan…”

Vorm

Uit tegen Alphense Boys won HBS met 1-4, wat weet Kahya nog van dat duel in Alphen aan de Rijn? Hij: ,,In de uitwedstrijd maakten we een aantal goede goals, maar was het niet makkelijk. Ook zondag zal het geen makkelijke wedstrijd worden, zoals er geen één wedstrijd meer ‘zomaar’ gewonnen kan en gaat worden. We gaan weer proberen om de vorm voor de winsterstop te pakken, waarin we dominanter waren.”

Reeks

Zondag dan het thuisduel tegen Alphense Boys. Kahya: ,,We hebben geen keus meer dan gewoon weer week in week uit het maximale te halen om erbij te blijven. De stand nu zei me en zegt me nog steeds niet zoveel. Er zijn nog tien heel mooie, moeilijke en zeer belangrijke wedstrijden te gaan en we zouden zondag graag beginnen aan een mooie reeks die tot het hoogtepunt moet gaan zorgen.”

Alphense Boys pakte buitenshuis maar twee keer een overwinning, zegt dat de HBS-trainer iets? ,,Dat zij uit niet winnen is ook een gegeven die op basis van zondag nietszeggend is. Dat was tot zondag zo… zondag is een nieuwe wedstrijd, die wij zelf moeten winnen, los van de tegenstander op dat moment.”

Ziekenboeg

Bij HBS loopt de ziekenboeg steeds verder leeg. Kahya: ,,We hebben daardoor steeds meer keus wat er hopelijk voor gaat zorgen dat we de onderlinge concurrentie ook kunnen gebruiken om iedereen enorm scherp en hongerig aan de start kunnen brengen. Ook hebben we de afgelopen periode veel wedstrijden gespeeld voor het ritme van veel spelers.”

 

 

Lees verder