Nathan Aké enige regiogenoot in voorlopige Oranje-selectie van Koeman

Nathan Aké (foto), ex-Wilhelmus, is de enige speler uit de rgeio die is opgenomen in de voorlopige Oranje-selectie van bondscoach Ronald Koeman voor de ontmoetingen met Frankrijk en Gibraltar later deze maand. Pascal Struijk, ex-jeugdspeler van ADO Den Haag en tegenwoordig spelend bij het Engelse Leeds United is niet opgeroepen.

Nieuw zijn de Feyenoorders Lutsharel Geertruida, Quilindschy Hartman en Mats Wieffer, die niet eerder deel uitmaakten van de voorselectie. Dat geldt ook voor RSC Anderlecht-goalie Bart Verbruggen.

Ronald Koeman zegt op OnsOranje: ,,De voorlopige lijst telt 37 namen; dat is meer dan gebruikelijk. Ik heb bewust gekozen voor een grotere groep, omdat we op dit moment te maken hebben met een aantal vraagtekens wat betreft wedstrijdritme en fitheid.”

EK-kwalificatie

Het Nederlands elftal start de kwalificatiereeks voor EURO 2024 met een wedstrijd tegen Frankrijk. De ontmoeting met de WK-finalist vindt vrijdag 24 maart vanaf 20.45 uur plaats in Stade de France in Saint-Denis.

Maandag 27 maart is Gibraltar Oranjes tegenstander. Stadion Feijenoord is het toneel van het treffen tussen de nummer 6 en nummer 200 van de FIFA Ranking. Ook in Rotterdam klinkt het eerste fluitsignaal om 20.45 uur.

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder