ADO Den Haag Vrouwen flink op schot in en tegen Heerenveen

ADO Den Haag Vrouwen zette de na de winterstop ingezette doelpuntenflow vrijdag voort tegen sc Heerenveen. De ploeg van trainer Sjaak Polak vierde in het hoge noorden nog eens vijf voltreffers: 0-5. Jaimy Ravensbergen (foto) en Liz Rijsbergen scoorden beiden tweemaal.

Op bezoek in het Friese Haagje maakte Lysanne van der Wal haar welkome rentree op de Haagse reservebank. De thuisclub zorgde in de openingsfase voor de eerste opwinding. Barbara Lorsheyd hield haar doel schoon. Aan de overkant diende Vanessa Susanna de Friezinnen direct van repliek. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot zij hard raak: 0-1.

Rebound

De gasten drukten daarna snel door. Na een pass van Chloé Vande Velde wist de doelvrouw van Heerenveen Jaimy Ravensbergen net van scoren te houden. Uit de hoekschop wist de topschutter van ADO Den Haag Vrouwen alsnog het doel te vinden: 0-2. Vervolgens probeerde Manon van Raay het van afstand. Haar poging ging nipt naast. Een schot van Ravensbergen uit een voorzet van Rijsbergen eindigde in de armen van de Friese poortwachter. Daarmee was de Haagse storm niet geluwd. Nikki IJzerman bracht Rijsbergen in stelling. Haar inzet werd gekeerd, maar Ravensbergen was er als de kippen bij om in de rebound haar tiende treffer dit seizoen binnen te tikken: 0-3. Een slippertje in de Haagse verdediging gaf Heerenveen de kans voor de thee iets terug te doen. Lorsheyd zag de bal hoog over vliegen.

Liz Rijsbergen

De eerste mogelijkheid na de pauze was voor de Haagse vrouwen. De poging van IJzerman belandde via de goalie op het dak van het doel. Daarna schotelde de linkspoot Rijsbergen een kopkans voor. Haar vizier was te hoog gericht. In het vervolg viel er niet veel meer te noteren dan enkele gele kaarten en wissels.

Na het aanbreken van het Haags kwartiertje gaf ADO Den Haag nog eens gas. Rijsbergen gaf een voorzet op maat, waaruit Susanna het doel net miste. De volgende Haagse aanval was weer goed voor een feestje. Kayra Nelemans joeg de bal richting doel en Rijsbergen sloeg onhoudbaar toe met het hoofd: 0-4.

Debuut

Sjaak Polak bracht daarna jeugdinternational Jill van den Ende in het veld voor Manon van Raay. De thuisploeg kreeg geen respijt. Rijsbergen profiteerde van een verdedigingsfout om haar negende treffer in vijf wedstrijden te scoren. Belofte Quinty Dupon werd daarna in het veld gestuurd voor haar debuut in de hoofdmacht. De Haagse defensie stelde voor de zevende keer dit seizoen de nul veilig.

Opstellingen

sc Heerenveen:
Resink/Snippe, Meijmer, Bormans, Teijema/Makken (73. Werther), Nijstad, Buikema, Iedema (62. Kappetein)/Thurkow (46. Theocharis), Ennema.

ADO Den Haag:
Lorsheyd/Raaijmakers, Noordermeer, Douma, Nelemans/Van Raay (78. Van den Ende), Vande Velde (86. Dupon), IJzerman/Rijsbergen (86. Balfoort), Ravensbergen, Susanna.

(Bron: ADO Den Haag Vrouwen)

 

Lees verder