Zaterdag 4E: Maasdijk speelt BZC/Zuiderpark in tweede helft compleet ‘van de mat’

Na een rustperiode van twee weken trokken beide Waterweg-teams in de 4e klasse E zaterdag weer ten strijde. En met succes, MSV’71 won in Schiedam met 1-2 dankzij een door tegenstander PPSC fel aangevochten vrije trap, Maasdijk verpulverde BZC/Zuiderpark met maar liefst 9-1.

Tekst: Peter Petit

PPSC – MSV’71

In de wedstrijd tegen PPSC in Schiedam wist het bezoekende MSV’71 na een doeltreffende vrije trap alsnog de drie punten mee terug te nemen naar Maassluis. In de dertiende minuut hadden de discipelen van cheftrainer Paul van Loenen (foto) reeds een voorsprong genomen dankzij een treffer van Sven Schipper. Het was PPSC-speler Kay Nauman die in de twintigste minuut de stand in evenwicht bracht. In het vervolg van de eerste akte hielden de nummer zes en acht van de ranglijst elkaar goed in evenwicht. Met verzorgder spel hoopte de thuisploeg de drie punten binnen te halen. Een door ‘PP’ fel aangevochten vrije trap, op zo’n achttien meter van het doel, liet de blauwhemden versteld staan. De 1-2, op naam van Christiaan van de Pol, stond na een minuut of zeventig op het scorebord en daar kwam ook na ruim negentig minuten spelen geen verandering meer in.

Maasdijk – BZC/Zuiderpark

De afgelopen twee weken verlet hebben Maasdijk de nodige spirit opgeleverd. Aan de Lange Kruisweg in Maasdijk werd tegenstander BZC/Zuiderpark volledig weggespeeld met een 9-1 waterpolo-uitslag als resultaat.

Daar zag het in de eerste 45 minuten overigens niet naar uit. Een treffer hing al een tijdje in de lucht, maar de Maasdijk-supporters moesten veertig minuten wachten voordat er voor het eerst kon worden gejuicht. De treffer droeg de handtekening van René van der Lee. Dit was tevens de ruststand en het was wederom deze speler die kort na rust verantwoordelijk was voor de 2-0.

Spanning

De Zuiderparkers uit Rotterdam kwamen gelijk terug en met een 2-1 stand was de spanning in de wedstrijd weer helemaal terug. Niet voor lang, want Nikki Krouwer bracht de thuisploeg op een 3-1 voorsprong, en niet lang daarna stond de 4-1 van Roy Bruine op het scorebord. Vier doelpunten in tien minuten! Voor Roy Bruine nog lang niet genoeg, met zijn tweede goal bracht hij de stand op 5-1. Kevin van den Berg wenste niet voor zijn collega-spelers onder te doen, 6-1, en de toeschouwers konden het amper bijhouden, want vlak hierna voegde Robin van der Ende zich in het groepje doelpuntenmakers bij Maasdijk: 7-1. Nick van Vliet scoorde uit een kopbal de 8-1, waarna Robin van der Ende de eindstand in dit duel uit een vrije trap op 9-1 bracht, waarmee Maasdijk de grootste overwinning van dit seizoen boekte.