Zaterdag 4D: SEV haalt uit bij Bolnes en goede generale Graaf Willem II VAC

Veel doelpunten tijdens de start van de lentecompetitie in 4D. SEV deed in Ridderkerk tegen Bolnes goede zaken door zeven treffers te scoren. In de aanloop naar de door de Haagse voetbalfans reikhalzend uitgekeken topduel tegen IJVV de Zwervers won Graaf Willem II VAC de burenruzie bij KSD-Marine met 0-4.

Tekst: Peter Petit                 |     Foto’s: Franca Dobbe

BGC Floreant – Haagse Hout

Een kansloze 4-1 nederlaag voor Haagse Hout bij Floreant in Boskoop. De bewoners van Mariahoeve en Marlot kunnen zich nu echt opmaken voor een verblijf in de vijfde klasse volgend seizoen.

KSD-Marine – Graaf Willem II VAC

Een goede generale voor de ‘graven’ in aanloop naar de topper van komende zaterdag in Wassenaar tegen concurrent IJVV de Zwervers. Terechte 0-4 overwinning in een wedstrijd waarin de bezoekers aan het aanvallen waren en thuisploeg KSD-Marine voortdurend aan het verdedigen. Binnen een kwartier stond het in de eerste helft 1-0 dankzij Laurens Bentvelzen.

Nadat Brian de Jong de 2-0 had gescoord werd weliswaar van helft verwisseld, maar bleef het spelbeeld gelijk: Graaf Willem II VAC de aanvallende partij, KSD-Marine de verdedigende. Tim Jellema en Martijn Nieuwenhuizen bepaalden de eindstand op 4-0.

Overigens kende ook IJVV de Zwervers een goede voorbereiding op het treffen van zaterdag, de tweede op de ranglijst versloeg Moerkapelle met maar liefst 8-1.

FC Zoetermeer – NOC Kralingen

Bij de rust keken de Zoetermeerders nog tegen een teleurstellende 0-1 achterstand aan. De Kralingers scoorden uit een lange bal die de rechtsbuiten van de ploeg goed afmaakte. De thuisploeg sloot de eerste helft af met slordig spel, waardoor de volgelingen van trainer Leroy Vaes niet tot scoren kwamen. Na de rust zagen de toeschouwers een goed spelend FC Zoetermeer met een gedreven wil om te winnen. De torenlange Roald Houterman maakte na een dieptepass van Djami El Messaoudi de 1-1 door over de keeper heen te koppen. Een prachtige combinatie tussen Dennis Wareman en dezelfde El Messaoudi, door de laatste koelbloedig afgerond, betekende de 2-1. In het slotoffensief een goede actie van Jessy Vermeer, die drie man uitspeelde en Akash Sing de kans gaf de eindstand op 3-1 te bepalen.

Zestienhoven – RVC Celeritas

RVC Celeritas sleepte een remise uit deze wedstrijd, gespeeld naast de vertrek- en landingsbanen van Rotterdam-The Hague Airport. Een eerste helft om snel te vergeten, ‘gewoon bagger gespeeld’, zoals men bij RVC Celeritas zelf zei. Dankzij Appie Tajdirti werd het 2-1, Jergo Leijdekkers scoorde de gelijkmaker: 2-2, en raakte vervolgens nog de lat tegen het Zestienhoven, dat in de tweede helft dan weer niets had te vertellen. ,,Een punt is okay”, aldus hoofdcoach Dennis Young.

Bolnes – SEV

SEV speelt maar wat graag tegen Bolnes. Werd het eerder dit seizoen op de Kastelenring in Leidschendam al een ruime zege, 5-1, zaterdag op de Bolnesserberg, overtroffen de SEV-spelers onder leiding van vertrekkend trainer Kenneth Soechit zichzelf. Maar liefst zevenmaal moest de toch bepaald niet slechte Bolnes-keeper Mike Hamstra de bal uit het net vissen en met lede ogen moesten de supporters van de thuisploeg toezien dat het hun team zaterdag maar twee keer lukte het net te vinden, met als resultaat een alleszins verdiende 2-7 zege voor SEV.

Vakantie

Bij Bolnes ontbrak de complete voorhoede vanwege spelers die stuk voor stuk vakantie aan het vieren waren. SEV kwam goed uit de startblokken, met als gevolg dat het spel zich in de beginfase met name op de helft van de thuisploeg afspeelde. Maar het waren, volkomen tegen de verhouding in, de blauw-witten uit Ridderkerk, die de score openden. Hasan Sakar scoorde tot ongeloof van iedereen op sportpark Bolnes. Niet veel later werd het elftal van hoofdtrainer John Bravenboer gereduceerd tot een tiental. Leidsman Pim Driessen zag een Bolnes-verdediger de bal met zijn hand uit het doel houden. Dit tot verbazing van de Bolnes-speler die bij hoog en laag volhield de bal met zijn hoofd geraakt te hebben. Scheidsrechter hield echter vol dat het hands was met een directe rode kaart en een pingel als gevolg. Driessen hoeft niet bang te zijn op zijn vingers te worden getikt voor een vermeende foute beslissing, de op de Bolnesserberg aanwezige rapporteur was het met de scheids eens, daar waar veel toeschouwers hun grote twijfels hadden. Laat het maar aan kasteelheer en doelpuntenmachine Paul Janssen over om deze al dan niet terecht geboden kans te benutten.

Onberispelijk

Met een tegenstander met tien man op het veld was de wedstrijd op dat moment eigenlijk beslist. Kasper Struijk benutte in de twintigste minuut onberispelijk een vrije trap, met hulp van de Bolnes-defensie die het niet nodig vond om slechts vier man in het muurtje te posteren. Na dik een half uur realiseerde Niels van Houwelingen de 1-3. Of de rapporteur van dienst ook positief zal rapporteren over het goedkeuren van het vierde doelpunt van SEV, eveneens van de voet van Van Houwelingen, is nog maar zeer de vraag. De clubscheidsrechter, op één lijn staand, vlagde voor buitenspel, maar scheids Driessen, op het moment van scoren zo’n zes meter van het plaats delict, had geen boodschap aan het vlagsignaal van zijn assistent en keurde het doelpunt goed, dit zelfs tot verbazing van de SEV-spelers. Bij deze stand gingen spelers naar binnen voor een kopje thee, met bij terugkomst op het grasveld twee wijzigingen om deze voor de Ridderkerkers zo moeilijke wedstrijd nog een positieve wending te geven.

Lustig

Maar het waren de groen-witten van SEV die in de 58e minuut de 1-5 scoorden. Paul Janssen werd door een medespeler bediend na een afgeslagen bal, waarna hij de vijandelijke doelman voor de tweede keer passeerde. Aan deze vervelende middag voor Bolnes kwam maar geen einde, SEV scoorde er ook in deze tweede helft lustig op los, met in de 62e minuut Fares Daouidi als doelpuntenmaker. De thuisploeg wist door hard te werken nog wel een tweede doelpunt te scoren, maar het slotakkoord kwam toch van SEV in de vorm van het zevende doelpunt van de voet van Ariya Fersan. Al met al een zeer nuttige overwinning van SEV, dat met deze uitslag afstand heeft genomen van een directe degradatieplek.