Zaterdag 4A/4C: PGS/VOGEL aan winnende hand, BSC’68 houdt druk op koploper

In 4A greep BSC’68 een krappe overwinning op laagvlieger Woubrugge en blijft daarmee in het spoor van koploper Zevenhoven. PGS/VOGEL versloeg Semper Altius met duidelijke cijfers en voert nog steeds de ranglijst aan. GDA won het lastige duel met concurrent DUNO.

4e klasse A

Woubrugge – BSC’68

BSC’68 speelde het grootste deel van het eerste bedrijf op de helft van Woubrugge en creëerde genoeg kansen om te scoren. De keeper van de thuisclub hield met goede reddingen zijn doel schoon. In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. BSC’68 was aan de bal en Woubrugge wilde op de counter spelen, maar slaagde niet in die missie. BSC’68 kon haar overmacht in de 73e minuut in een doelpunt uitdrukken. Lody Dijkhuizen (foto) nam de bal aan in het strafschopgebied en plaatste de bal in de verre hoek. BSC’68 speelde het duel daarna goed uit: 0-1.

4e klasse C

PGS/VOGEL – Semper Altius

PGS/VOGEL hield haar koppositie in handen door een ruime zege op rode lantaarndrager Semper Altius. Stanislav Skybitskyi, Danny Plugge, Glenn Plum, Stanislav Skybitskyi (2x) en Patrick Zandvliet schoten het team van trainer Vita Lorente naar een 6-1 zege. Justin Wenkenbach redde de eer van de Rijswijkers.

BMT – Quintus

BMT begon voortvarend aan het duel met de Westlanders. Binnen vijf minuten had BMT de openingstreffer te pakken. Mehmet Akif Eren tikte de bal van dichtbij binnen. Nog geen minuut later strafte Stijn van de Wel een fout van BMT af en kwam Quintus op gelijke hoogte. Na een half uur spelen dacht Quintus op 1-2 te komen maar de treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. Na de thee kon de thuisploeg van trainer Cihan Meijer de winst grijpen. BMT kreeg een aantal kansen en kwam door een snoeihard schot van vijfentwintig meter afstand van Bayram Akyon op 2-1. BMT bleef op zoek naar treffers en vond die ook. Bayram Akyon en Mehmet Akif Eren bepaalden de eindstand op 3-1.

DUNO – GDA

Op eigen terrein speelde GDA haar uitwedstrijd tegen concurrent DUNO in de strijd om de bovenste plaatsen. In een wedstrijd met weinig kansen was GDA vooral in de eerste helft de betere ploeg. Na de thee was het duel meer in evenwicht. De wedstrijd werd beslist door een treffer van Jeroen Mantel die een kwartier voor tijd de 1-0 over de doellijn werkte.

sv Loosduinen – Vredenburch

Op eigen veld leverde sv Loosduinen een knappe prestatie door Vredenburch een 2-1 nederlaag toe te brengen. Halverwege de eerste helft leverde een overtreding de doelman van de Rijswijkers een gele kaart op en sv Loosduinen een strafschop. Tom Vrieling scoorde van elf meter de 1-0. Drie minuten later was de score weer in evenwicht. Vlak voor de rust was Vrieling opnieuw trefzeker en zorgde voor een 2-1 ruststand. In de tweede helft bleven doelpunten verder uit.

sv Erasmus – RAS

RAS had tegen sv Erasmus veel balbezit en zocht vaak de lange bal. Beide teams konden in de eerste helft niet veel kansen creëren. Vlak voor rust zette Ibrahim El Assili sv Erasmus op een 1-0 voorsprong. In de tweede helft voerde RAS de druk op. Edwin Sintim schoot de bal op de lat en kort daarna werd ook een treffer afgekeurd vanwege buitenspel. Een schot van Imad Qualhadj werd gekeerd door de uitblinkende keeper van sv Erasmus. Net voor tijd kwam de gelijkmaker op het bord. Mervoeudi Mbuangi scoorde uit een combinatie met Gino Spaans. Uit een vrije trap in blessuretijd was Ibrahim El Assili opnieuw trefzeker, waardoor sv Erasmus er met de winst vandoor ging: 2-1. RAS kreeg nog goede kansen op de 2-2, maar zag die naast gaan en een doelpunt afgekeurd worden vanwege buitenspel.

VCS – HPSV

VCS stond voor aanvang van het duel stil bij het overlijden van Gianni Lucerna, een goede vriend van trainer Cengiz Cerci. VCS was in het duel duidelijk de betere ploeg en stapte met een 10-2 overwinning van het veld na een ruststand van 3-1. Samuel Matheus (2x) en Hakim Habibi scoorden in de eerste helft voor VCS en na de thee waren Gellano Fortes Lopes (3x), Hakim Habibi, Samuel Matheus, Mohamed Azarkan en Younes Lyoubi de doelpuntenmakers. Quincy Dundas nam beide treffers van HPSV voor zijn rekening.

ODB – Quick Steps

Aan de Albardastraat schoot thuisploeg ODB een half dozijn treffers langs Quick Steps. Door de ruime overwinning nestelde ODB zich op een goede plaats in middenmoot.