Zaterdag 2E: Hattrick Tim van der Voort helpt Westlandia aan drie punten

Bij de zaterdagtak van Westlandia stond zaterdagmiddag een vlijmscherpe Tim van der Voort (foto) in de basis. De aanvaller van de Naaldwijkse tweedeklasser scoorde alle doelpunten in het duel met CWO: 0-3.

Tekst: Hans Kulk

In de eerste minuut wilden Theo Verbeek en consorten al juichen, maar een inzet van Jari Lievaart werd nog ternauwernood door de doelman van CWO gered. Geen 0-1, maar dat bleek slechts uitstel van executie. Zes minuten later was het namelijk alsnog raak voor de Westlanders. Na een verdedigingsfout van de thuisclub, knalde Tim van der Voort de 0-1 in de touwen. Amper vijf minuten na de openingstreffer trok CWO de stand gelijk, althans dat dachten ze. Scheidsrechter Duarte besloot anders, hij keurde het doelpunt van de Vlaardingers af.

Hakballetje

Direct na rust had Tim van der Voort het duel met zijn tweede treffer op slot kunnen gooien. Een hakballetje, achter zijn standbeen langs, hobbelde echter net naast het doel van de thuisclub. Ook Stefan Bron had de 0-2 op zijn ‘pantoffel’, maar ook hij faalde.

Met nog een half uur op de klok maakte Jur Datthijn zijn debuut in het eerste van Westlandia, even later gevolgd door de eveneens debuterende Boyd van Beek. Scoorden zij ook? Dat niet. Hiervoor hadden de Naaldwijkers Tim van der Voort. Met nog twee treffers velde hij uiteindelijk hoogstpersoonlijk het vonnis over CWO. Uitslag CWO – Tim van der Voort 0-3. Debutant Datthijn was ook nog dicht bij een treffer, maar zijn kopbal spatte op de paal uiteen.

Komend weekend spelen de mannen van Theo Verbeek een thuisduel tegen VFC.