Zaterdag 2E: Full Speed maakt einde aan negatieve spiraal

Full Speed heeft met een 3-0 overwinning op stadsgenoot Concordia een einde gemaakt aan een negatieve spiraal. De ploeg van trainer Frank Verhaar verloor namelijk de laatste tien(!) wedstrijden in de tweede klasse E. De coach van de rood-witten zit zaterdagavond thuis dan ook eindelijk weer eens met een ‘big smile’ op de bank.

Tekst: Hans Kulk                      |     Foto’s: Aad van der Knaap

Op zaterdag 29 oktober 2022 behaalde Full Speed haar laatste overwinning. In Naaldwijk werd nipt van Westlandia gewonnen: 0-1. Daarna was het kommer en kwel voor de Delftenaren. Tien nederlagen op rij zorgden ervoor dat de ploeg van Frank Verhaar afzakte naar de twaalfde plek in de tweede klasse E.

Dit weekend kwam stadsgenoot Concordia op bezoek op sportpark Kerkpolder. De withemden hadden wat goed te maken na de 4-0 nederlaag aan de Brasserskade. Al na vijf minuten was het raak voor de thuisclub. Uit een afgeslagen corner schoot Guillermo Pavia Vidal de 1-0 in de touwen.

Na een kwartier spelen verdubbelde Samet Mermer zelfs de score voor het hardwerkende Full Speed: 2-0. Sinds tijden een ongekende weelde voor Verhaar en consorten. Maar met nog 75 minuten op de klok werd er echter niet te vroeg gejuicht.

Concordia, getraind door Wesley Zandstra, kreeg geen voet aan de grond bij de ‘buren’. In de 65e minuut maakte Lucas van den Kolk voor de withemden aan alle onzekerheid een einde. Uit een voorzet van Michael Bogers schoot de speler van Full Speed de 3-0 eindstand op het scorebord.

Voor de Concordianen betekende de nederlaag het zevende duel op rij zonder overwinning. Daarnaast is Full Speed de blauwhemden tot op drie punten genaderd. Concordia heeft 18 punten, Full Speed 15.

Komend weekend gaan de withemden op bezoek bij hekkensluiter Wilhelmus, terwijl Wesley Zandstra en consorten RKDEO aan de Brasserskade ontvangen.

 

 

 

Lees verder