Zaterdag 2E: HMSH kan niet voor verrassing zorgen tegen CION

HMSH begon hoopvol aan het duel met CION en kwam al vroeg op voorsprong. De tegenstander uit Vlaardingen liet zich niet uit het veld slaan door de tegenslag en had al voor de rust een 1-2 voorspong te pakken. Na de thee kwam een 1-4 eindstand op het scorebord.

HMSH-trainer Faizel Soekhai (foto) moest vlak voor aanvang van de wedstrijd zijn opstelling nog op twee plekken wijzigen. Het deerde HMSH niet in de openingsfase want al na twaalf minuten spelen viel de 1-0. Een mooie combinatie over rechts werd door Baris Dogurusoz tot doelpunt verheven. CION had daarna een overwicht en kwam na een hard schot, dat op de lat belandde, in de rebound op gelijke hoogte en kon ook nog voor de rust de 1-2 produceren.

Peptalk

Na een peptalk van de trainer startte HMSH vol goede moed aan de tweede helft. Een mooi afstandsschot van Baris Dogurusoz werd door CION-doelman Brian van der Struis gepareerd. Na een overtreding kreeg Firat Koç zijn tweede gele kaart en moest HMSH met tien man verder.

Tevreden

CION profiteerde goed van de overtalsituatie en voerde de score op naar 1-3. HMSH was zeker niet kansloos en had op 2-3 kunnen komen, maar de kopbal van Jaider Pommer leverde niets op. HMSH zette alles op alles, maar kreeg de 1-4 om de oren. De Haagse ploeg dacht nog recht te hebben op een strafschop, maar de arbiter wilde van niets weten. Ondanks de nederlaag was Soekhai tevreden dat zijn ploeg bleef voetballen en op zoek naar kansen.