Zaterdag 2E: RKDEO maakt na rust achterstand goed tegen Berkel

RKDEO kwam voor rust tegen Berkel op een 0-1 achterstand. Na de pauze maakte de ploeg van trainer Wesley Epskamp alles goed door tweemaal het vijandelijke doel te vinden en er alsnog een 2-1 overwinning uit te slepen.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

Het eerste wapenfeit in dit duel kwam van Berkel. In de zesde minuut verdween een hard schot van Lennart Cok van afstand recht in handen van RKDEO-doelman Huub Koning. Twee minuten later een grote kans voor de Nootdorpers. Irian Boeschoten verscheen alleen voor Berkel-doelman Jim Visster, maar zijn inzet ging net voorlangs.

Na een kwartier dacht de thuisploeg de score te openen, maar de treffer van Hidde Collee werd geannuleerd vanwege buitenspel. Halverwege het eerste bedrijf claimde RKDEO een strafschop toen Fabian Pak in de zestien onderuit werd gehaald, maar arbiter Pepijn van der Hulst zag er niets in en liet doorspelen. Valk daarna een schotje van Youni de Bruin van RKDEO,dat simpel een prooi werd voor de Berkel-goalie.

Voor het half uur voorbij was, twee hachelijke momenten voor het Nootdorpse doel. Eerst werd er een bal van de doellijn gehaald, maar een minuut later kwam Berkel aan de leiding. Vincent Hoogervorst kopte uit een hoekschop bij de eerste paal binnen: 0-1. Vlak voor rust was RKDEO nog dicht bij de gelijkmaker. Irian Boeschoten mocht vlak bij de hoekvlag een vrije trap nemen, bracht de bal bij de tweede paal, waar Fabian Pak het speeltuig in handen kopte van doelman Visser.

Na de thee weer het eerste gevaar van Berkel, maar Emiel van der Breggen mikte in handen van doelman Koning. Na tien minuten leek RKDEO langszij te komen. Hidde Colle wipte de bal over de doelman, maar verdediger Leon Hulshof wist de bal via de onderkant van de lat uit het doel te werken. Na een uur weer een mogelijkheid voor de gastheren. Na een combinatie met Youni de Bruin stuitte Olaf Kramer op de doelman, die pas in tweede instantie de bal wist te bemachtigen.

In de 68e minuut viel dan toch de gelijkmaker voor RKDEO. Youni de Bruin legde na een goede combinatie de bal panklaar voor Tommy Simonis die geen fout maakte en de 1-1 op het scorebord bracht. RKDEO ging op zoek naar meer. Rekende wederom op een ‘pingel’ toen Youni de Bruin twee minuten na de gelijkmaker in de zestien werd aangetikt door Lennart Cok, maar wederom liet de leidsman doorspelen. Tien minuten voor tijd viel de 2-1 dan toch. Een voorzet Irian Boeschoten werd door Jack Doorschodt verlengd tot in het Berkelse doel. En dat betekende ook de eindstand.

 

Lees verder
Net binnen