Zaterdag 1B: Die Haghe sterkste in topper tegen Valken’68

De ontmoeting tussen de nummer twee Die Haghe en de nummer vier Valken’68 werd in Valkenburg een prooi voor de Hagenaars in een wedstrijd die nooit spannend werd. Doordat DSO van VELO won wordt volgende week op Ockenburgh beslist wie de tweede periode zal winnen. Dan is het Die Haghe tegen DSO.

Tekst: Wim van de Graaf        |     Foto’s: HMA-fotografie

Die Haghe trad tegen Valken’68 aan met aanvoerder Sander de Jong in de geledingen, die na lang blessureleed weer in de basis kon beginnen en gelijk een hele wedstrijd speelde. Direct na het eerste fluitsignaal van arbiter Stuurman kreeg Valken’68 een grote kans, maar de bal ging voorlangs het Haagse doel. Hierna pakte Die Haghe het goed op en al snel bleek dat er veel aanvallende intenties waren, maar doelpunten bleven nog uit.

Dat was ook het geval bij de Valkenburgers die zich soms onder de druk van Die Haghe probeerden uit te spelen. Na twintig minuten was er een goed schot van een geelhemd, dat door Die Haghe-doelman Justin van Look goed werd gepareerd. Vijf minuten later onderschepte Alvin Kimu Ngoy namens Die Haghe een aanvalsopzet van Valken’68 en hij gaf de bal af aan Noah Abid. Die behield knap het overzicht en zag Mike de Graaf opstomen waarna hij de bal op maat afspeelde en diezelfde De Graaf de bal loepzuiver in de hoek van het Valkenburgse doel tegen de touwen plaatste: 0-1. Na een half uur spelen was er weer een doelpoging van de thuisploeg, maar Justin van Look bleek deze middag een lastige te omzeilen klip. Die Haghe bleef de bovenliggende partij en Valken’68 probeerde zich richting het Haagse doel te spelen maar de verdediging van de witkielen gaf geen krimp en zo werd na een wat saaie periode de warme thee opgezocht.

Na de rust werd bij Die Haghe Roy van der Ven ingebracht voor Noah Abid en na zes minuten spelen rende verdediger Nicky Linnenbank ongehinderd langs de linkerkant van het gehele speelveld, trok de bal goed en strak voor waarna Sami Aoulad Said van dichtbij de 0-2 binnen wist te schieten. Na een uur spelen was er weer een grote kans voor Die Haghe, maar Nicky Linnenbank schoot nipt naast het doel van Valken’68. Die Haghe had van de thuisploeg nauwelijks iets te vrezen al werd met nog een kwartier op de klok een afstandsschot knap door Justin van Look onschadelijk gemaakt. Roy van der Ven kapte vijf minuten later zijn tegenstander goed uit en gaf de bal op maat af op de gretige Sami Aoulad Said, die via de Valken-doelman de 0-3 binnenschoot. Een minuut later kreeg Die Haghe verdediger Jesse Bakker de bal wat ongelukkig op zijn hoofd, waardoor hij zijn eigen doelman het nakijken gaf en daardoor de stand op 1-3 bracht. Valken’68 drong direct weer aan, waardoor Die Haghe nog meer ruimte kreeg, maar de kansen die hierna volgden werden niet goed uitgespeeld. Zo had Roy van der Ven de 1-4 op zijn schoen, maar het schot huppelde naast.

De blessuretijd kleurde onverwacht rood toen Pepijn de Jong van Valken’68 na een harde en onnodige overtreding van arbiter Stuurman eerder mocht gaan douchen. Drie minuten later gevolgd door invaller Chico Mulder van Die Haghe, die een bal te hoog aannam waarbij hij zijn tegenstander ongelukkig op borsthoogte raakte. Waar iedereen aan gevaarlijk spel dacht en hoogstens aan een gele kaart, stuurde de arbiter – mogelijk ingegeven door de eerder getrokken rode kaart- ook de Die Haghe-speler van het veld. Deze twee momenten waren de spannendste van de gehele wedstrijd waarbij de terechte overwinning van Die Haghe in deze (vooraf) topper nimmer in gevaar kwam.

Zaterdag aanstaande is er – zoals gezegd – weer een echte topper. Op Ockenburgh ontvangt Die Haghe koploper DSO dat één punt voorsprong heeft op de gastheer. De winnaar van die wedstrijd mag zich dan, naast koploper, ook tot tweede periodekampioen kronen. Als dat geen “wedstrijd van de week” is…. Wat een spanning toch in die geweldige eerste klasse B!